Tsjechische titel voor Sparta Praag

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Tsjechische titel voor Sparta Praag
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de laatste speeldag van de Tsjechische competitie, de Gambrinus Liga, heeft topclub Sparta Praag zich verzekerd van de landstitel. De koploper, aan de slotspeeldag begonnen met één punt voorsprong op eerste achtervolger Slovan Liberec, was met 5-0 te sterk voor SIAD Most.

Titelverdediger Slovan Liberec ging ten onder aan de druk en verloor met zware 4-0-cijfers van de derde in de stand FK Mladá Boleslav. Dat heeft zware consequenties want door die nederlaag zakte Liberec van plaats twee naar plaats vier na Mladá Boleslav en Slavia Praag. Alle drie de ploegen telden evenveel punten maar de onderlinge resultaten tussen de clubs gaven waren doorslaggevend. Slovan Liberec is nu veroordeeld tot het spelen van de Intertoto-beker.

Sparta Praag heeft op die manier de dubbel beet. Donderdag had het ook al de beker gewonnen. De club mag nu aantreden in de laatste voorronde van de Champions League en is een mogelijke tegenstander van Anderlecht. Slavia Praag begint in de tweede voorronde van het kampioenenbal en Mladá Boleslav speelt in de eerste ronde van de Uefabeker.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties