Analyse Leverkusen: Het doel werd bereikt

Philippe Crols
| 0 reacties
Leverkusen: Het doel werd bereikt
Foto: © SC

Bayer Leverkusen mag Europa in. Een verrassing is dat niet. Schneider en co kwamen duidelijk tekort tegenover de top-4, maar onderscheidden zich toch wel van de rest, samen met Nürnberg. Het doel, Europa halen, werd dus bereikt.

Met Barbarez en Kiessling haalde Leverkusen twee goede aanvallende versterkingen binnen, maar deze twee heren vonden in het begin maar moeilijk de weg naar doel. Er was weliswaar de spetterende 4-0-zege op speeldag één tegen Aachen, maar daarna stokte de motor al. Twee op twaalf waaronder een nederlaag tegen Frankfurt zorgde voor de nodige ontnuchtering. Toen Schalke echter werd geklopt op speeldag zes was alles weer peis en vree.

Echt aanslaan deed de motor van Bayer toch niet. Stuttgart kende geen problemen met Leverkusen (3-0) en toen op speeldag acht HSV zijn eerste zege van het seizoen boekte, in de BayArena dan nog, was het crisis. Voor de winterstop liep het nooit echt lekker. Telkens Leverkusen een mooie sprong kon maken in het klassement ging het fout. Gelukkig won Leverkusen net voor de winterstop van Dortmund en HBSC zodat men daar toch nog met een gerust gemoed de winter in kon. Aanpikken bij de top-4 lukte echter nooit.

Net na de winterstop leek Bayer dan op het juiste spoor te zitten. In Aachen werd een 2-0-achterstand omgezet in een 2-3-overwinning. Maar weer kwam er geen vervolg. In tegendeel: 1 op 12. De wedstrijd tegen Schalke zorgde opnieuw voor de kentering. In de Veltins Arena werd er onverdiend gewonnen, maar dat deerde Leverkusen uiteraard niet. Een week later werd ook Stuttgart geklopt en de trein was nu wel degelijk vertrokken. Toen er tegen Nürnberg gewonnen werd, leek plaats vijf ook min of meer veilig, maar verliespartijen tegen Bielefeld en Cottbus brachten dat ticket nog in gevaar. Toen Leverkusen afsloot met een zes op zes was plaats vijf echter wel een feit.

Uitblinker: Bernd Schneider: Al 33 jaar oud, maar sleet lijkt er nog niet echt op te zitten. De middenvelder van Leverkusen speelde vooral een sterk eindeseizoen. Hij krulde een paar belangrijke vrijschoppen binnen en was een van de steunpilaren van het team.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties