Ranieri op het lijstje van Juventus

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Ranieri op het lijstje van Juventus
Foto: © SC

Claudio Ranieri is een grote kandidaat om volgend seizoen trainer te worden van Juventus Turijn. Dat liet Juve-preses Giovanni Cobolli gisteren weten aan de Italiaanse televisiezender RAI.

Ranieri pakte vorige week zijn biezen bij FC Parma dat hij van een degradatie naar de Serie B kon behoeden. Hij was in januari nog aangesteld als coach in het Stadio Ennio Tardini nadat de club in acute degradatienood dreigde te raken. Ranieri, ex-trainer van Valencia en Chelsea, staat echter ook in de belangstelling van de Engelse middenmoter Manchester City.

"Ranieri heeft alle kwaliteiten om trainer van Juventus te kunnen zijn. In zijn loopbaan heeft hij zich al meerdere keren bewezen en hij heeft de juiste leeftijd om de selectie onder zijn hoede te nemen. Het is ook belangrijk dat hij goed in de groep ligt", aldus Cobolli.

Cobolli wilde daarmee aangeven dat de vorige trainer, de Fransman Didier Deschamps, niet goed in de spelersgroep lag. Vorige week stapte Deschamps op in Turijn. Eerder was al naar buiten gekomen dat hij niet goed overweg kon met het Juve-bestuur en bovendien was er ook al heibel met de sportief manager over het transferbudget.

Deze week zou Juventus met de naam van de nieuwe trainer naar buiten komen. Vanaf vandaag worden alvast heel wat gesprekken gevoerd met kandidaat-trainer(s).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie B

Nieuwste reacties