Waregem krijgt ook in beroep geen licentie

Steven Bologne
| 0 reacties
Waregem krijgt ook in beroep geen licentie
Foto: © SC

Racing Waregem heeft half april geen licentie toegekend gekregen van de licentiecommissie betaald voetbal. De West-Vlamingen eindigden op een degradatieplaats in het klassement en kon eigenlijk niets met zijn licentie doen, maar blijkbaar maakte de club er een erezaak van om toch de licentie te verkrijgen en het ging in beroep en evocatie.
 
De Evocatiecommissie van de KBVB heeft het beroep nu ontvankelijk maar niet gegrond verklaard. De club beschikt immers niet over de nodige infrastructuur voor een team uit tweede klasse. Die moet minstens 3.000 plaatsen bevatten terwijl de maximumcapaciteit van het Mirakelstadion slechts 2.100 plaatsen bedraagt. Omdat de club vorig seizoen pas naar tweede promoveerde kreeg het nog een jaartje respijt op voorwaarde dat de club alles in orde zou brengen, wat dus niet gebeurde.
 
Zo is Waregem de enige club uit de Nationale Liga die geen licentie kreeg toegekend. In derde klasse kreeg Verbroedering Geel onlangs een njet van de KBVB, hun beroep wordt pas volgende week behandeld.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties