Analyse KV Mechelen: eindronde is kers op taart

Bart Hermans
| 0 reacties
KV Mechelen: eindronde is kers op taart
Foto: © SC

KV Mechelen heeft een schitterend seizoen achter de rug. Ze haalden de kwartfinales in de beker van België, werden tweede in de competitie achter kampioen Dender en wonnen de eindronde.
 
Voor het seizoen werd er een grote opkuis gehouden in de kern en werden er samen met trainer Maes maar liefst tien speler aangetrokken. Er werd vooral gekozen voor jong en Belgisch talent. Vóór het seizoen waren de ambities in de Dijlestad tamelijk bescheiden. Na een lastig eerste seizoen in tweede werd dit seizoen de linkerkolom geambieerd.
 
In de heenronde bewees Malinwa dat ondanks het feit dat de meeste spelers nieuw waren het team een hecht blok was. De automatismen waren er natuurlijk nog niet helemaal maar de ploeg bracht mooi voetbal en haalde 32 punten in de heenronde. Peter Maes had van deze spelers een echte groep gemaakt en was de eerste trainer in jaren Achter De Kazerne die voor de winterstop nog niet ter discussie had gestaan.
 
De eerste wedstrijd na de winterstop was in de Beker Van België tegen Zulte Waregem. Na Germinal Beerschot werd Achter De Kazerne ook de titelverdediger verslagen. Het werd 1-0 waardoor de tweedeklasser doorstootte naar de kwartfinales tegen Gent. In die dubbele confrontatie bleek Gent echter te sterk.
 
In de competitie begon KV Mechelen de terugronde sterk met een zeer goede wedstrijd thuis tegen Leuven die met 3-1 gewonnen werd. Een week later moesten de Geelroden op bezoek bij SK Deinze. De Oost-Vlamingen hadden tot dan toe nog niet verloren in eigen stadion en versloegen de Mechelaars met 4-1. Thuis tegen Union werd er gewonnen waardoor Mechelen op acht punten kwam van leider Dender, dat in een zwakke periode zat. De volgende wedstrijd was op het veld van Dender en ook daar werd er gewonnen met 1-2. Daardoor bedroeg het verschil met de leider nog maar vijf punten. Doordat ook Antwerp punten liet liggen was er zelfs nog kans op de tweede periodetitel maar een gelijkspel thuis tegen Waasland gooide roet in het eten waardoor Antwerp de tweede periodetitel won. Op Eupen en thuis tegen Dessel werd er gewonnen waardoor de Maneblussers op de 25e speeldag met een achterstand van een puntje op Antwerp naar de Bosuil konden trekken. Er werd echter met 1-0 verloren waardoor Mechelenuitgeteld leek voor de titel. Er werd nog een mooie reeks van 22 op 24 neergezet maar de achterstand op Dender bleek net iets te groot. Antwerp zwalpte wel waardoor Mechelen naar de tweede plaats kon klimmen en die kon vasthouden. Op de voorlaatste speeldag won KVM wel thuis tegen Racing Waregem maar ook Dender won op Dessel waardoor het kampioen speelde. Op de laatste speeldag moesten de troepen van Maes nog op bezoek bij een gemotiveerd Hamme. Er werd verloren met 2-1, meteen een slechte repetitie voor de eindronde. Door deze nederlaag ging KV Kortrijk in de derde periode nog over Mechelen en wonnen de West-Vlamingen de derde periode. Mechelen was sowieso zeker van die eindronde door zijn tweede plaats in het klassement.
 
In die eindronde begon Mechelen met een gevleid gelijkspel op de Bosuil. In de daaropvolgende matchen gingen de Geel-Roden op een nog hoger niveau spelen dan in de competitie en werd er een vijftien op vijftien gehaald. Vooral de overwinningen tegen Lierse zullen de vele supporters nog lang bijblijven. Mechelen neemt zo na vier jaar afwezigheid op het hoogste niveau zijn plaats daar terug in.
 
Op transfergebied vertrekken Van Zundert (Zulte Waregem), Dhont (Oudenaarde) en Werner (Brussels?). Chen en Nong (KV Kortrijk), Persoons (Dender), Delanghe (Aalst) en Goris (Lierse) zijn ondertussen al aangetrokken. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties