Gladbach zet Thijs op de keien

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Gladbach zet Thijs op de keien
Foto: © SC

Bernd Thijs is definitief een vrije speler. Borussia Mönchengladbach heeft het contract van onze landgenoot vandaag ontbonden. De ex-speler van RC Genk had nog een contract voor één seizoen, maar Thijs past helemaal niet meer in de plannen van de kersverse Duitse tweedeklasser. Manager Guy Bonny bevestigde het nieuws aan de redactie van Voetbalkrant.com.

De 28-jarige Thijs speelde voor Gladbach 49 competitiepartijen. In 2005 kwam hij in Duitsland voetballen na een avontuur bij het Turkse Trabzonspor. In de terugronde van dat seizoen was hij een vaste waarde in het team dat toen gecoacht werd door de Nederlander Dick Advocaat.

Het verging Thijs langzaam maar zeker steeds slechter onder Horst Köppel, Jupp Heynckes en Jos Luhukay. Volgens de club haalde Thijs na een aantal blessures niet meer zijn niveau van vroeger. De laatste wedstrijd die de middenvelder speelde voor Gladbach was op 27 januari van dit jaar tegen Energie Cottbus. Er werd toen met 3-1 verloren. 

Thijs kreeg vorig jaar al te horen dat hij niet meer in de plannen paste van de club. Het contract werd overigens in onderling overleg ontbonden. Volgens Bonny zijn er enkele vage contacten met andere clubs, maar moet er zeker de eerste week geen nieuws omtrent een transfer verwacht worden. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties