Toama: 'Israël verlaten is een stap vooruit'

Steven Bologne
| 0 reacties
Toama: 'Israël verlaten is een stap vooruit'
Foto: © SC

Standards kersverse aanwinst Salim Toama heeft gisteren kennis gemaakt met zijn nieuwe ploegmakkers op Sclessin. De man die qua uiterlijk iets weg heeft van Sergio Conceiçao is gespecialiseerd in het nemen van vrije trappen.   
 
"Alles is hier zeer goed. Iedereen is zeer gastvrij en ook de spelersgroep lijkt me op het eerste zicht dik in orde te zijn. Net zoals in Tel-Aviv mag ik hier over de accommodatie niet klagen, die is ook hier super. Eigenlijk wist ik niet zoveel van Standard voor ik ermee in contact kwam. Ondertussen weet ik dat ze derde geëindigd zijn en dat ze de finale van de Beker van België hebben verloren. Het is in elk geval een schitterende club met erg fanatieke supporters."
 
"De voorzitter van mijn ex-ploeg wou me aanvankelijk niet laten gaan, ik was volgens hem een belangrijke speler voor de club. Gelukkig heb ik hem kunnen overtuigen dat ik mijn droom wou verwezenlijken, in Europa actief zijn. Ik wil weten of ik het niveau aankan. Israël verlaten is, zoals elke speler die het land verlaat, een stap voorwaarts. Vorig seizoen heb ik in de UEFA-beker nog tegen PSG en de Glasgow Rangers gespeeld, ik heb verschillende doelpunten gemaakt en denk toch dat ik me in zo’n situaties goed kan aanpassen. Ik hoop met Standard ook op Europees vlak hoge ogen te mogen gooien."
 
Het eerste avontuur in het buitenland van Toama in Turkije was niet echt een succes te noemen. "Nee dat klopt, maar dat kwam omdat ik me ginds niet kon aanpassen. Je moet je ook naast het veld goed voelen om goede prestaties te kunnen leveren, mijn vriendin komt zich alleszins mee in Luik vestigen. Mijn doelen hier in België zijn de club te helpen om een mooi figuur te slaan in Europa door enkele rondes te overleven, en natuurlijk ook in eigen land de club nog eens een trofee schenken, zou formidabel zijn. Het seizoen erna wil ik graag naar de Champions League met deze club, het liefst via de eerste plaats." [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties