Alcaraz: 'Eerste week was een hel'

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Alcaraz: 'Eerste week was een hel'
Foto: © SC

Antolin Alcaraz is één van de zes aanwinsten van Club Brugge. De Paraguayaan moet straks de verdediging van blauw-zwart leiden. In Het Nieuwsblad vertelt Alcaraz over zijn eerste weken bij Club.

"Ik wist dat het moeilijk zou worden, maar het voetbal is hier toch helemaal anders", vertelt Alcaraz. "Nergens trainde ik zo zwaar als hier. De eerste week was voor mij een hel. Ik had meer dan een maand niets gedaan en op 23 juni was ik getrouwd in Argentinië. Je kunt je wel voorstellen dat ik moeite had om het trainingsritme te volgen. En dan is er ook dat weer!"

Alcaraz komt over van Beira Mar, dat vorig seizoen in de Portugese hoogste klasse speelde. "Ik beschouw de overgang naar Club Brugge als een stap hogerop. Hier speel ik Europees en wat mij betreft moet de Belgische competitie niet onderdoen voor de Portugese. In Portugal is het voetbal even snel en technisch, maar fysiek veel minder dan in België."

"Mijn eerste doel is nu een basisplaats af te dwingen. Maar binnen drie jaar zou ik graag naar een grotere competitie in Europa willen vertrekken."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties