FC Midtjylland bezorgt Brøndby kater

Gisteren werden er drie wedstrijden gespeeld van de derde speeldag in de SAS-Ligaen. Vrijdag al had FC Kopenhagen Viborg verslagen met met 3-1. Dat verslag vindt u hier.

FC Midtjylland ontving Brøndby. Het was uitkijken of Brøndby eindelijk met hun slechte uitstatistieken kon breken. Niet dus want FC Midtjylland speelde de bezoekers van het veld en won met zware 5-0 cijfers. Het is nu al 21 wedstrijden geleden dat de voormalige landskampioen nog eens een uitwedstrijd wist te winnen.
Het eerste doelpunt viel al na 31 seconden. Baba Collins wist vanop links door te breken en de bal naar Claus Madsen te spelen, die er prompt 1-0 van maakte. Het was Collins die kort voor de rust de 2-0 binnenwerkte. Het scheelde niet veel om Brøndby was gaan rusten met een 3-0 achterstand. Simon Poulsen lanceerde een mooi solonummer waarbij hij heel de verdediging van Brøndby voorbij ging maar kon de bal niet in doel krijgen.

Na de rust duurde het maar vier minuten voor Poulsen opnieuw de show stal. Deze keer wist hij Stefan Gislason uit te schakelen en kreeg hij de bal wel in doel. Halverwege de tweede helft zorgde Frank Kristensen met een kopstoot voor de 4-0. Het was al pijnlijk voor Brøndby maar het zou nog erger worden. De bezoekers moesten met tien man verder toen Thomas Rytter tegen zijn tweede gele kaart aanliep nadat hij Collins hard neerhaalde. Acht minuten voor het einde maakte Christian Olsen de klus af nadat hij de 5-0 op het bord zette. Brøndby heeft na drie speeldagen amper een puntje kunnen pakken. De club besloot na dit resultaat om een mental coach aan te stellen die de spelers moet begeleiden en hoopt zo de ban te kunnen breken.

FC Midtjylland - Brøndby: 5-0
Doelpunten: 1-0 Claus Madsen (’1), 2-0 Baba Collins (’29), 3-0 Simon Poulsen (’50), 4-0 F. Kristensen (’66), 5-0 Christian Olsen (’82)

Gele kaarten: BIF: Rytter, Gislason

Rode kaarten: BIF: Rytter (2x geel)

Scheidsrechter: Nicolai Vollquartz

Toeschouwers: 10 137

OB en Horsens speelden 3-3 gelijk in een dramatische en boeiende wedstrijd.
Het eerste doelpunt viel al na tien minuten, Henrik Hansen met een hard schot richting doel waar keeper Arek Onyszko niet bij kon. De bezoekers kwamen zo al vroeg op voorsprong.Kort daarop had OB op gelijke hoogte kunnen komen toen Johan Absolonsen geheel vrij stond maar hij schoot de bal recht in de armen van keeper Jochumsen. Op het half uur viel de gelijkmaker, via een penalty die genomen werd door Chris Sørensen.
Iets voor de pauze wist David Nielsen OB een 2-1 voorsprong te bezorgen, dankzij een goede voorbereiding van Mad Timm.

Na de pauze steeg de intensiteit en het drama gehalte. Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd werd David Nielsen neergehaalt en in zijn irritatie haalde hij stevig uit naar Søren Friis waarop de scheidsrechter Nielsen een rode kaart gaf. OB wist echter wel de voorsprong nog te vergroten toen Kim Christensen er via een kopbal 3-1 van maakte via de vrije trap. In de slotfase wist Rawes Lawan de stand naar 2-3 terug te brengen en net voor tijd kon Mads Rieper de bezoekers op gelijke hoogte met de thuisploeg brengen. In totaal deelde scheidsrechter Johansen achte gele en een rode kaart uit in deze wedstrijd.

OB – AC Horsens: 3-3

Doelpunten: 0-1 Henrik Hansen (’10), 1-1 Chris Sørensen (’27 pen.), 2-1 David Nielsen (’44), 3-1 Kim Christensen (’77), 3-2 Rawes Lawan (’80), 3-3 Mads Rieper (’90)

Gele kaarten: OB: Laursen, Helveg, Horsens: Kortegaard, Lawan, Friis, Jochumsen, Rieper, Halle

Rode kaarten: David Nielsen

Scheidsrechter: Michael Johansen

Toeschouwers: 6 541

Rune Pedersen leverde een goede prestatie in het doel van Lyngby. De bezoekers wisten te winnen van FC Nordsjælland. Hoewel niets in de eerste helft erop wees wist promovendus Lyngby het te halen van FC Nordsjælland. Het was de thuisploeg die direct druk zette en Pedersen tot enkele reddingen dwong. Vooral Marcus Pode wist verschillende keren voor doel te komen maar geraakte niet voorbij keeper Pedersen.

Tien minuten na de rust wist Kim Aabech zijn eerste doelpunt in de eerste klasse te maken. De voorzet kwam van Christian Holst die na een paar goede dribbels op de linkerkant de bal naar een ongedekte Aabech stuurde. Aabech kopte Lyngby op voorsprong. Hierna volgden nog een paar periodes waarin Lyngby goed speelde maar de bezoekers konden hun voorsprong niet meer vergroten. Midden in zo’n goede periode moest scheidsrechter Jesper Overgaard wegens een blessure vervangen worden. Dat duurde een paar minuten en toen het spel weer hervat werd bleek dat de thuisploeg voldoende gerecupereerd was om het heft terug in handen te nemen. Acht minuten voor tijd kreeg Kris Stadsgaard de beste kans uit de wedstrijd op de gelijkmaker. De verdediger werd geheel vrij gespeeld maar zijn anders zo harde, precieze schot werd deze keer gestopt door Rune Pedersen, die hierdoor de held van de dag werd. Lyngby behaalt de eerste zege van het seizoen.

FC Nordsjælland – Lyngby BK: 0-1

Doelpunten: 0-1 Kim Aabech (’56)

Gele kaarten: Lyngby: Møller, FCN: Olesen

Scheidsrechter: Jesper Overgaard

Toeschouwers: 5 065