Man City pas in slotfase voorbij Shrewsbury

Kevin Vanbuggenhout

Na het 2-0 verlies in Charleroi wilde Manchester City weer aansluiten met een overwinning in zijn oefencampagne. Woensdagavond ging City op bezoek bij Shrewsbury Town, een Engelse vierdeklasser. Emile Mpenza is weer fit, maar werd nog even opgespaard. Wellicht komt onze landgenoot wel in actie tijdens de Thomas Cook Trophy wanneer City Valencia ontvangt. Martin Petrov maakte zijn debuut voor City. Manchester City speelde in elke helft met een volledig andere ploeg.

Manchester City domineerde de eerste helft en creëerde kans op kans. Bij de afwerking ging het echter telkens verkeerd. Geovanni kwam het dichtst bij een doelpunt, zijn schot strandde op de dwarsligger. Symes miste de grootste kans voor Shrewsbury. Zijn ploeg hield merkwaardig genoeg wel stand tot aan de rust, ondanks de vele kansen voor Manchester City.

Na de pauze nam Joe Hart onder luid applaus zijn plaats in onder de lat bij Man City. Hart speelde twee jaar geleden nog voor Shrewsbury. City begon nog wel goed, maar moest toch een tijdje de voet van het gaspedaal halen. Acht minuten voor affluiten brak Corradi de ban. Hij kopte een uitstekende voorzet van Samaras binnen: 0-1. In de slotminuut schoot Paul Dickov de 0-2 laag in doel.