Randers droogt Aalborg af

viki meeuwis

Gisteren werd de laatste wedstrijd van de derde speeldag in de SAS-Ligaen gespeeld. Randers FC ontving AaB in het Essex Park. Het werd een memorabele avond voor de Thomas Dalgaard. De jonge aanvaller wist drie keer de weg naar de goal te vinden en wordt zo topscorer in de Deense eerste klasse met zes doelpunten. Dalgaard was niet de eerste keuze in de aanval maar toen hij tegen Viborg mocht invallen op de eerste speeldag greep hij zijn kans, hij zorgde meteen voor de 2-0. Sindsdien startte hij in de basis en wist ook tegen Lyngby vorige week te scoren. Gisterenavond liet hij zien dat hiij geen last heeft van de hoge verwachtingen rond zijn persoon.

Het zat Aalborg niet mee. Daar waar ze eerder van de week nog AA Gent wisten uit te schakelen in de Intertoto Cup had AaB minder succes tegen Randers. Al na amper een minuut werd aanvoerder Danny Califf met rood van het veld gestuurd nadat hij een te drieste tackle uitvoerde op Thomas Dalgaard.
Diezelfde Dalgaard bracht Randers al in de achtste minuut op voorsprong nadat keeper Martin S. Jensen de bal opving maar ook meteen terug losliet. Dalgaard wist de bal in de rebound binnen te werken. Op het kwartier kreeg Randers een penalty toegewezen die door Kenneth Møller Pedersen netjes tegen de netten werd gewerkt. Drie minuten voor tijd wist Dalgaard zijn tweede van de avond te scoren via een kopbal.

Na de pauze bleef Randers op hetzelfde elan verder gaan. Het was Dalgaard die in de 53e minuut de bal in doel wist te werken. Kort daarop werd hij gewisseld en kreeg hij van de aanwezige toeschouwers een staande ovatie. In zijn plaats kwam de Braziliaan Fabinho die in de 77e minuut de kers op de taart zette; 5-0.

Randers FC – AaB: 5-0

Doelpunten:1-0 Dalgaard (’8), 2-0 Møller Pedersen (’14), 3-0 Dalgaard (’42), 4-0 Dalgaard (’53), 5-0 Fabinho (’77)

Gele kaarten: Randers: Fredgaard, Buval, AaB: Prica, Jakobsen

Rode kaarten: Califf

Scheidsrechter: Emil Laursen

Toeschouwers: 8 889