VÃ¥lerenga verrast Brann

viki meeuwis
| 0 reacties
VÃ¥lerenga verrast Brann
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteren werden er vijf wedstrijden van de zestiende speeldag in de Tippeligaen afgewerkt. Een van de wedstrijden waar naar uitgekeken werd, was de partij tussen Vålerenga en Brann. De ploeg uit Bergen voert momenteel het klassement aan met 32 punten, dat waren er zeventien meer dan Vålerenga. Waren, want de ploeg uit Oslo won gisterenavond en verkleint zo de afstand tot veertien punten. Vålerenga had de laatste tijd de grootste moeite om iets voor elkaar te krijgen en vooral om te kunnen scoren. Trainer Petter Myhre hield het niet meer uit en nam ontslag. Vorige week kreeg de club nog slecht nieuws te horen; Rune Lange zou de rest van het seizoen niet meer in actie kunnen komen.
Vålerenga moest dringend punten pakken om uit de degradatiezone weg te komen en stond dus voor een loodzware opdracht; winnen van Brann.
 
Brann was gedurende periodes de betere ploeg en zette voortdurend druk op de verdediging van Vålerenga. Het zag er naar uit dat de zoveelste nederlaag er zat aan te komen. Niets was echter minder waar, op drie minuten tijd wist Morten Berre twee keer te scoren en bezorgde zijn club de broodnodige drie punten.
 
Brann kreeg in de eerste helft twee goede kansen. Beide keren kwam Martin Andresen alleen voor doel. De eerste keer probeerde hij Thorstein Helstad te bereiken in plaats van zelf een doelpoging te wagen. De tweede keer, na een goede voorbereiding van Helstad en Winters, schoot hij de bal onbegrijpelijk naast doel vanop vijf meter. Ook Robbie Winters als Thorstein Helstad kansen op doel maar beide pogingen eindigden op de paal. Andresen miste in de toegevoegde tijd de beste kans via een vrije trap maar die poging ging compleet de mist in.
 
In de 61e minuut kreeg Morten Berre een goede pass van Freddy dos Santos en wist Örn Bjarnason van zich weg te houden. Berre schoot de bal voorbij keeper Opdal, die het doel uitstormde, in doel. Twee minuten later werd Jan Derek Sørensen ingebracht voor de tam spelende en vrijwel onzichtbare Daniel Fredheim Holm. Amper een minuut later zorgde die voor de assist. Mila met een goede pass naar Sørensen die Berre kon bereiken. Het was wederom Berre die ook dit keer keeper Opdal wist te verschalken.
 
Met deze overwinning zet Vålerenga een eerste belangrijke stap weg van de degradatiezone. Brann blijft leider, achtervolger Stabæk verloor zaterdag immers van Rosenborg.
 
Vålerenga: Arason - Storbæk, Thomassen, Wæhler (’55 Horn), Jepsen - dos Santos, Johnsen, Mila – Førsund (’82 Jalland), Berre, Fredheim Holm (’63 Sørensen)
 
Brann: Opdal – Dahl (’72 Huseklepp), Örn Bjarnason, Örn Sigurdsson, Hanstveit - Guntveit, Andresen, Jaiteh (’86 Bakke), Vaagan Moen – Winters (’77 Bjørnsson), Helstad
 
Doelpunten: 1-0 Morten Berre (‘62), 2-0 Berre (‘64)
 
Gele kaarten: VIF: Jarl André Storbæk, Brann: Tijan Jaiteh
 
Scheidsrechter: Svein Oddvar Moen
 
Toeschouwers: 17 806

Foto: Morten Berre (Scanpix)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eliteserien

Nieuwste reacties