Zenit verliest, Advocaat misschien weg

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Zenit verliest, Advocaat misschien weg
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het gaat momenteel niet zo goed met Zenit Sint-Petersburg, de nieuwe club van onze landgenoot Nicolas Lombaerts. De blauwwitte formatie verloor afgelopen weekend met 4-2 van Dinamo Moskou en lijkt af te haken in de titelstrijd. Lombaerts kwam in die wedstrijd ook aan de aftrap maar werd twaalf minuten voor tijd naar de kant gehaald. Ondertussen steken geruchten de kop op dat Dick Advocaat, de Nederlandse trainer van Zenit, niet al te lang meer bij de Russische club zal blijven.

Advocaat liet uitschijnen in De Telegraaf dat zijn tijd bij Zenit er bijna op zit. "Als we niet op de eerste of de tweede plaats eindigen, is het zeker afgelopen. Verder wil ik niet te veel over de toekomst praten want dat wordt me hier niet in dank afgenomen. Dit is wellicht mijn laatste opdracht als clubtrainer geweest. Het lijkt me nu leuk om een job als bondscoach te aanvaarden. Dit is mijn zwaarste job als coach ooit geweest. Eén jaar in Rusland voelt als tien jaar elders werken. In Rusland zijn er veel traditionele facetten die maar moeilijk te doorbreken zijn", aldus Advocaat.

De Nederlander mocht van het clubbestuur 45 miljoen euro investeren en betaalde daarmee onder andere vier miljoen euro voor Lombaerts. Hij moet kwalificatie voor de Champions League afdwingen. Zenit stond dit seizoen in de Russische competitie een tijd lang op kop, maar na negentien wedstrijden is het nu weggezakt naar de derde plaats. Spartak Moskou is nu leider met drie punten meer dan FK Moskou en vijf meer dan Zenit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties