Hamburg: Op zoek naar eerherstel

Philippe Crols
| 0 reacties
Hamburg: Op zoek naar eerherstel
Foto: © SC

Hamburger SV kende vorig seizoen bijna een catastrofaal seizoen. De nieuwe club van Vincent Kompany werd naar voren geschoven als titelkandidaat, maar moest lang tegen de degradatie vechten. HSV is dit seizoen op zoek naar eerherstel.

Vorig seizoen

Dankzij het goede seizoen 2005-2006 mocht HSV naar de voorronde van de Champions League. In de derde voorronde werd Osasuna opzijgezet. Tot zover het enige lichtpuntje voor kerstmis, want het ging slecht met HSV, heel slecht. Miljoenentransfer Kompany zou al snel lang buiten strijd zijn en HSV zelf draaide zo vierkant als het maar zijn kon. Thuis werd er in de heenronde niet gewonnen, de Champions League werd en flop en in de eerste ronde van de beker was een amateurteam te sterk. De situatie van trainer Doll werd onhoudbaar en na een matige start in de terugronde mocht hij beschikken. Opvolger Stevens bakte er aanvankelijk ook niet te veel van, maar naar het einde toe draaide het toch terug een beetje. Met overwinningen tegen Bayern, Schalke en Bremen kreeg het seizoen toch nog wat kleur. Zeker toen HSV zich op de laatste speeldag zowaar nog kwalificeerde voor Europees voetbal.

Transfers

Hamburg liet met Mahdavikia en Wächter wat ervaring vertrekken, maar echte leemtes laten zij niet achter. Verder vertrok ook Lauth richting Hannover en verhuisde linksmidden Laas voor anderhalf miljoen naar Wolfsburg. Spits Sanogo bleef maar een jaartje in Hamburg. Hij moet volgend seizoen goals gaan maken voor Bremen. Hij bracht HSV wel 4.5 miljoen op.

Om de aanvallende vertrekkers te vervangen trok Hamburg heel wat miljoenen uit. Voor de smaakmaker van het gedegradeerde Mainz, Zidan, betaalde HSV 5.8 miljoen. Romeo Castelen verliet Feyenoord dan weer voor 2.5 miljoen. Voor het overige richtte HSV weinig of niets uit op de transfermarkt.

Verwachtingen

Dit jaar zetten we HSV niet meer bij de titelkandidaten. Toch kan het team van trainer Stevens een outsider worden voor de titel, maar dan mogen toestanden zoals vorig jaar uiteraard niet meer gebeuren. HSV heeft niet drastisch ingekocht, maar dat moet ook niet. Men mag immers niet vergeten dat HSV vorig seizoen wel degelijk over een goede ploeg beschikte, maar al te vaak geteisterd werd door blessureleed. Een plaats in de top-5 is een must voor Hamburg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties