FC Kopenhagen haalt uit

viki meeuwis

Zaterdag werd de vijfde speeldag in de Deense SAS-Ligaen afgewerkt. FC Kopenhagen nam het daarin op tegen Esbjerg. Het won met een verpletterende 5-2 uitslag en klimt nu zo naar de tweede plaats in de rangschikking. Het was nochtans Esbjerg dat vroeg aan de leiding ging. Niki Zimling wist al in de zevende minuut de 0-1 binnen te werken.
Kopenhagen nam evenwel vlug over en iets na het kwartier wist Bo Hjalte Nørregaard de gelijkmaker te scoren. Beide ploegen gingen met een doelpunt de rust in.

Na de pauze duurde het acht minuten vooraleer Michael Gravgaard de voorsprong voor FC Kopenhagen op 2-1 bracht. Amper vier minuten later kon Sionko zijn eerste doelpunt op de thuisbasis scoren. Morten Nordstrand maakte er 4-1 van. Esbjerg probeerde terug te vechten en met succes, in de 74e minuut kon Demba-Nyrén de 4-2 vastleggen. Toen Nordstrand echter in de 91e minuut zijn tweede van de avond wist te maken en de stand op 5-2 bracht, was de partij afgelopen.

FC Kopenhagen – Esbjerg: 5-2

Doelpunten: 0-1 Zimling (’7), 1-1 Nørregaard (’17), 2-1 Gravgaard (’53), 3-1 Sionko (’57), 4-1 Nordstrand (’69), 4-2 Demba-Nyrén (’74), 5-2 Nordstrand (’91)

Gele kaarten: Esbjerg: Bjurström, Lekic, Vingaard

Scheidsrechter: Lars Christoffersen

Toeschouwers: 17 258