Smolders: 'Niet tevreden met prestatie'

Smolders: 'Niet tevreden met prestatie'
Foto: © SC

Joseph Akpala wandelt buiten in zijn badjas en wordt begroet door Mogi Bayat. "Zeg maar dat het un match exceptionel was voor Charleroi", lacht de grote man van de Karolo’s. "Parfait", antwoordt de matchwinnaar. "Het is niet alleen voor mij, maar ook voor de ploeg een grote dag", vervolgt Akpala. "We hebben veel gewerkt op stage en tijdens de eerste weken van het seizoen. Deze drie punten zijn goed voor onze moraal."
 
Voor Akpala betekent dit doelpunt een einde van zijn leidensweg na een blessure. "Het was moeilijk, het is de eerste keer dat ik echt geblesseerd geraakte. Maar gisteren is voorbij, ik denk nu alleen nog aan de toekomst. Ik was klaar in mijn hoofd om aan de wedstrijd te beginnen. Ook al speel je maar één minuut. Het is mijn werk, je moet klaar zijn wanneer de trainer dat vraagt."
 
Tim Smolders sprak even later andere woorden dan Bayat en Akpala. "Ik ben niet tevreden over de manier waarop we gewonnen hebben", klonk de middenvelder realistischer. "Veel lopen en weinig ballen krijgen, pfff. We staan nog niet waar we vorig jaar stonden. Het voetbal verbetert niet en dat moet er uit. Door de drie punten kunnen we nu misschien wat meer onstpannen spelen."
 
Persoons: "Gemiste kansen cash betaald"
 
Bij KV Mechelen heerste er vooral ontgoocheling. "We hebben voldoende kansen gehad", wist Dunkovic. "Maar we hebben ze niet benut. Dat kan niet op dit niveau." Zijn ploegmaat Koen Persoons sloot zich daar voor 100% bij aan. "In eerste klasse wordt dat cash betaald. We moeten bij de rust eigenlijk 0-2 voor staan, maar maken op het einde één fout en blijven achter met nul punten. Dat doet pijn. Nu moeten we alle hoofden op de match tegen Brugge richten."
 
Eén doelpunt in drie matchen. Kent Mechelen geen gebrek aan efficiëntie? "Daar ligt het niet aan", reageert Persoons. "Zolang de kansen komen is er geen probleem. Wanneer die goal eens valt, zal het wel beteren." [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties