WK U-17: België verliest openingswedstrijd

Mathias Dumarey

BEL 2 - 4 TUN

Ons land is niet goed gestart op het WK voor spelers onder de 17 jaar in Zuid-Korea. België verloor zijn openingswedstrijd met 2-4 van de technisch erg sterke Tunesiërs die zelfs een tijd met tien man verder moesten na de uitsluiting van Oussama Boughanmi.

De wedstrijd ontplofte tijdens het tweede gedeelte van de eerste helft. In een dol kwartier werden er vijf doelpunten opgetekend en viseerden de spelers drie keer de lat. Tunesië, technisch stukken beter dan hun Belgische leeftijdsgenoten, hadden hun overwicht met twee doelpunten omgezet. Boughanmi en Khaled Ayari waren de doelpuntenmakers. Nog voor de rust haalden de jonge Rode Duivels die achterstand weer op dankzij doelpunten van Nils Depauw en Kevin Kis. De wedstrijd leek in het voordeel van onze landgenoten te gaan kantelen, maar vlak voor de rust kreeg België nog een opdoffer te verwerken. Youssef Msakni tekende de 2-3 aan.

Na de rust was er in Changwon veel minder spektakel te beleven. De Tunesiërs kropen achteruit toen Boughanmi na zeven minuten in de tweede helft de rode kaart onder zijn neus kreeg geschoven. Het weerhield het Afrikaanse land niet om nog eens te scoren. Msakni diende elf minuten voor affluiten de doodsteek toe vanop de strafschopstip.

Om de hoogtepunten van de wedstrijd te bekijken, klik je HIER.

Stadion: Changwon Main Stadium, Changwon
Toeschouwers: 8.230
Scheidsrechter: Yuichi Nishimura (Japan)
Strafschoppen: 79' Msakni (omgezet)
Doelpunten: 20' Boughanmi 0-1, 24' Ayari 0-2, 27' Depauw 1-2, 36' Kis 2-2, 42' Msakni 2-3, 79' Msakni (pen.) 2-4
BELGIË: Coppens, Daeseleire, Geurden, Hustinx, Weuts (34' Ngombo), Phiri, Depauw, Hazard, Kis (72' François), Zevne (57' Benteke), Aquino.
Tunesië: Dikhili, Ifa, Jaballah, Hadhria (67' Dkhil), Sassi (57' Karoui), Arbi, Ayari (84' Wazani), Marzouki, Makhzoumi, Msakni, Boughanmi.
Gele kaarten: 34' Boughanmi, 55' Hadhria, 69' Jaballah, 78' Hustinx
Rode kaarten: 52' Boughanmi (2 keer geel)