Rode lantaarn haalt drie punten binnen

viki meeuwis

Afgelopen weekend werd de zesde speeldag in de Deense eerste klasse afgewerkt.
Daarin nam de landskampioen FC Kopenhagen het op tegen de nummer twee van vorig seizoen, FC Midtjylland. Het werd een erg intense wedstrijd waarin beide teams elkaar waard waren. De bezoekers kwamen veelvuldig voor doel waarbij zowel Dady, Collins en Thygesen een goede kans kregen. Het was echter Morten Nordstrand van Kopenhagen die de beste kans voor de rust kreeg.

Na de pauze had Midtjylland lange tijd speloverwicht. Tegen het einde van de wedstrijd zette Kopenhagen meer druk maar keeper Martin Raska was alert. Scheidsrechter Anders Hermansen negeerde het appel voor strafschop van de Braziliaan Ailton in de laatste minuut. Beide ploegen moesten dus tevreden zijn met een puntje en een 0-0 gelijkspel. Midtjylland staat nu op de derde plaats terwijl Kopenhagen op plaats vier staat.

FC Kopenhagen – FC Midtjylland: 0-0
Gele kaarten: FCK: Silberbauer, FCM: Thygesen, Dadu
Scheidsrechter: Anders Hermansen
Toeschouwers: 23 557

Viborg behaalde zaterdag de eerste thuiszege van het seizoen, ze versloegen Horsens met 2-1. De thuisploeg kwam iets na het half uur op voorsprong. Na een fout op Steffen Højer kreeg de thuisploeg een strafschop toebedeeld die doro Frandsen knalhard in doel werd gewerkt. In de toegevoegde tijd in de eerste helft kon Emil Petersen de gelijkmaker binnen werken via een kopbal. Op het uur kon Jakob Glerup met een afstandsschot vastleggen op 2-1. Viborg bengelt nog wel onderaan maar heeft nu toch al vier punten binnen, evenveel als AGF dat vrijdag van Brøndby won. Voor Horsens, dat het klassement aanvoert met veertien punten is de eerste nederlaag dit seizoen een feit.

Viborg FF – AC Horsens: 2-1
Doelpunten: 1-0 Frandsen (’34 pen.), 1-1 Emil Petersen (’48), 2-1 Glerup (’57)
Gele kaarten: VFF: Åhman-Persson, Frandsen, Olesen, ACH: Gade
Scheidsrechter: Thomas Vejlgaard
Toeschouwers: 4 259

De wedstrijd tussen Odense en Aalborg was er een die bol stond van de duels, voetbal aan een hoog tempo en doelpunten. Michael Jakobsen bracht de thuisploeg al na vier minuten op voorsprong. Een fout van keeper Arek Onyszko bezorgde AaB een penalty die Jakobsen binnen werkte. In de twaalfde en dertiende minuut liet OB zien dat ze zich niet zonder slag of stoot gewonnen zouden geven. David Nielsen en Peter Nymann zorgden beide voor een goede kans maar beide keren kwam de bal op de paal terecht. In de 20e minuut kwam dan de gelijkmaker. Johan Absalonsen kon zich vrij dribbelen en de bal in doel schieten. Het was wederom Absalonsen die vijftien minuten later voor de 1-2 zorgde.

Na de pauze ging het doelpuntenfeest door. Met vijf minuten gespeeld was het de Zweed Andreas Johansson die de 2-2 in doel kopte. Het duurde slechts een minuut vooraleer Jonas Borring OB terug aan de leiding bracht. Dat was, ondanks verschillende goede kansen in de rest van de tweede helft, ook meteen de eindstand.

AaB – oB: 2-3
Doelpunten: 1-0 Jakobsen (’4), 1-1 Absalonsen (’20), 1-2 Absalonsen (’35), 2-2 Johansson (’50), 2-3 Borring (’51)
Gele kaarten: OB: Nielsen, Absalonsen, Sæternes, Oliveira
Scheidsrechter: Henrik Kragh
Toeschouwers: 6 186

Het ziet er naar uit dat Randers FC na een goede seizoensstart een kleine terugval kent. Zondag kwam de leider in de SAS-Ligaen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Nordsjælland. Het duurde even voor deze partij op gang kwam maar na 23 minuten gebeurde het dan toch. Martin Bernburg brak door vanop de flank maar spijtig voor de bezoekers kwam de bal op de paal terecht. Op het half uur was het Randers dat op een 1-0 voorsprong kwam via Tidiane Sane.

Na de rust kregen beide ploegen nog enkele open doelkansen maar het was pas elf minuten voor tijd dat de gelijkmaker viel via Bajram Fetai.

Randers FC – FC Nordsjælland: 1-1
Doelpunten: 1-0 Sane (’31), 1-1 Fetai (’79)
Gele kaarten: FCN: Storm, Fetai, Stadsgaard
Scheidsrechter: Michael Johansen
Toeschouwers: 7 739

Nieuwkomer Lyngby kreeg een koude douche te verwerken maandag. Het ontving thuis Esbjerg maar werd met 1-6 afgedroogd. Die uitslag was vooral te wijten aan het slechte defensiever werk van de thuisploeg. Aanvoerder Morten Petersen ontbrak als verdedigende middenvelder door een blessure. Esbjerg kon gedurende de eerste helft verschillende kansen afdwingen. Søren Rieks, die in de basis begon als vervanger voor de geblesseerde Michaël Murcy, kon tien minuten voor de pauze de 0-1 binnenwerken. Keeper Rune Pedersen van Lyngby speelde een goede wedstrijd maar had veel te stellen met zowel de aanvallers van Esbjerg als met zijn eigen slecht werkende verdediging. De tweede helft was nog maar vijf minuten ver toen Jesper Lange de stand op 0-2 bracht. Lyngby probeerde weerwerk te bieden maar het schot van Kristensen kwam op de paal terecht. In plaats daarvan was het Vingaard die op aangeven van Zimling de bal in doel kon schieten. In de 55e minuut kon Christian Holst de stand op 1-3 brengen. In het laatste kwartier vielen er nog drie doelpunten, Rieks, Høgh en Lekic waren de gelukkigen.

Lyngby BK – Esbjerg fB: 1-6
Doelpunten: 0-1 Rieks (’36), 0-2 Lange (’50), 0-3 Vingaard (’53), 1-3 Holst (’55), 1-4 Rieks (’77), 1-5 Høgh (’79), 1-6 Lekic (’90)
Scheidsrechter: Henning Jensen
Toeschouwers: 2 366