Galliani pleit voor het gebruik van kalkspray

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Galliani pleit voor het gebruik van kalkspray
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Adriano Galliani, vice-voorzitter van de Italiaanse topclub AC Milan, is het gerommel bij het plaatsen van muurtjes bij vrije trappen beu. Hij vindt dat de scheidsrechter een ander middel moet gebruiken om de spelers op hun plaats te laten staan. En Galliani heeft meteen ook al de oplossing: kalkspray.

"We moeten de scheidsrechter een spuitbus met kalk meegeven. Het mag misschien een vreemd idee lijken, maar in Brazilië heeft dit al goede resultaten opgeleverd", aldus Galliani. In Brazilië gebruiken ze de kalkspray al enkele jaren. Op het veld brengen ze dan een lijn aan waar de spelers moeten gaan staan bij een vrije trap. De spelers blijven vervolgens braaf staan en na enkele minuten is de lijn gewoon weer opgelost.

Galliani had zich zaterdag alweer gestoord aan het feit dat Clarence Seedorf in de competitiewedstrijd tegen FC Genoa een gele kaart had gekregen omdat hij bij de scheidsrechter ging klagen dat de muur niet op de gewenste afstand stond. Milan won de wedstrijd overigens met 0-3.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties