Analyse Winnaars en verliezers

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Winnaars en verliezers
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de eerste speeldag in de Serie A kunnen enkele ploegen vol vertrouwen naar de tweede speeldag toe. Anderen verslikten zich en willen de kater zo gauw mogelijk doorspoelen.

Zaterdag al maakte Juventus weer haar opwachting in de Serie A. Na een jaar vagevuur maakte de Oude Dame een indrukwekkende rentree. Livorno werd met 5-1 naar huis gestuurd en achteraf bleek dat het vertrouwen bij de spelers heel erg groot is. Livorno is uiteraard niet echt een waardemeter, maar de prestatie was in ieder geval hoopgevend. Trezeguet (toonde) toonde zich alweer een killer en ook Iaquinta, in de voorbereiding niet echt gelukkig in zijn acties, krikte zijn vertrouwen op met 2 doelpunten. Ranieri is vakman genoeg om erover te waken dat de spelers niet gaan zweven. Als het echter klopt dat Juve alsmaar zal groeien dit seizoen, dan staan de Juventini nog mooie tijden te wachten.

AC Milan hoefde slechts een helft door te duwen om Genoa af te houden. In de tweede helft werd rustig gecontroleerd, onder leiding van een ijzersterke Nesta. Gilardino kon weer niet overtuigen, maar binnenkort is Ronaldo, van wie erg veel wordt verwacht dit seizoen, weer speelklaar. Kakà nestelt zich ook al meteen bij de topschutters met twee doelpunten.

AS Roma had van de toppers de moeilijkste affiche maar omzeilde de Palermitaanse klip zonder kleerscheuren. Een nochtans goede thuisploeg was niet opgewassen tegen het volwassen spel van de Giallorossi, die hun kansen optimaal verzilverden. In een boeiende wedstrijd bewees Spalletti dat hij een uitgebalanceerd team heeft, dat, in tegenstelling tot vorig seizoen, nu ook over een sterkere bank beschikt.

Fiorentina wachtte toch wat ongerust af hoe de spelers het vertrek van Toni zouden verteren. Tegen Empoli werd de nieuwe spits van Bayern alvast niet gemist. Pazzini, zijn gedoodverfde opvolger, scoorde, net als Mutu (foto), die op het elan van vorig seizoen lijkt door te gaan. Montolivo regisseerde en staat voor het jaar van de grote doorbraak. Coach Prandelli is een meester-tacticus en kan dit seizoen hoge ogen gooien met zijn Viola.

De tegenvaller van de eerste speeldag is uiteraard Inter. De 1-1 van Udinese, ook al viel die in de extra tijd, was allerminst onverdiend te noemen. Mancini lijkt de ploeg niet klaar te hebben voor de seizoensstart. De ploeg mist volgens de trainer een centrale klassespeler en de blessure van Materazzi zou wel eens zwaarder kunnen doorwegen dan eerst gedacht. Maar er is zeker geen reden tot paniek: ook vorig seizoen verliep het begin van de competitie niet vlekkeloos en we weten allemaal hoe dat afgelopen is.

Ook Napoli blijft met een kater achter: de roemrijke club had gehoopt om met een glansprestatie zijn plaats bij de elite weer op te nemen. Tegen Cagliari, degradatiekandidaat nummer één, mocht dat geen probleem zijn ... In een broeierig stadion konden de Azzurri hun wil niet opleggen en voor doel waren ze minder efficiënt dan de Rossoblu, die met de 3 punten aan de haal gingen. Trainer Reja staat meteen voor de ondankbare taak om de kleedkamer, maar vooral de bestuurskamer, rustig te houden en dat kan het best met een overwinning op de tweede speeldag.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties