Eerste topper in Milaan

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Eerste topper in Milaan
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de tweede speeldag van de Serie A mogen de liefhebbers van de Serie A zich al opmaken voor de eerste topper van het nog jonge seizoen. In Milaan neemt AC Milan het op tegen Fiorentina. De andere topploegen hebben een relatief makkelijk programma.

AC Milan moet vrijdag nog aan de bak in de Europese Supercupfinale, maar maandag is het alweer alle hens aan dek tegen Fiorentina. Beide koplopers hopen met een zege hun ambities kracht bij te zetten. De thuisploeg heeft nauwelijks blessureproblemen, maar voor Ancelotti wordt het uitkijken hoe hij zijn manschappen best schikt, met 2 matchen op zo'n korte tijd. Voor de competitie lijkt Gilardino (foto) de voorkeur te krijgen op Inzaghi. Prandelli hoopt dat Montolivo fit raakt: de middenvelder speelde een uitstekende wedstrijd op de eerste speeldag en met al de onbeschikbaarheid van Semioli zou het middenveld wel eens te zeer verzwakt kunnen zijn, als ook de regisseur ontbreekt.

Inter gaat op zoek naar eerherstel bij Empoli. De Nerazzurri liepen, weliswaar met een B-elftal, een blamage op bij Barcelona (5-0) en de zenuwen staan gespannen. Toldo neemt de plaats in van de geschorste Julio Cesar onder de lat. Voorin lijkt Mancini Crespo te verkiezen naast Ibrahimovic. Zijn collega Cagni heeft minder wisselopties en ondanks de nederlaag op de eerste speeldag zal zijn team er nagenoeg hetzelfde uitzien. Grote belofte Giovinco blijft dus weer als joker op de bank.

AS Roma kwam sterk voor de dag bij Palermo. Thuis tegen Siena mogen de Giallorossi dan ook niet de minste problemen hebben met Siena. International Perrotta (foto) komt terug uit schorsing, maar de plaatsen op het Romeinse middenveld zijn heel duur, zodat het maar zeer de vraag is of hij Aquilani of De Rossi uit de ploeg houdt. Cicinho komt wellicht voor het eerst aan de aftrap. Siena moet het hebben van het gevaarlijke trio Maccarone - Frick - Chiesa.

Juventus maakte indruk op de openingsspeeldag, maar op Sardinië is het nooit makkelijk spelen. De thuisploeg startte bovendien, tegen alle verwachtingen in, uitstekend met winst in Napoli. Ranieri brengt waarschijnlijk dezelfde elf aan de aftrap als vorige week: nieuwkomer Tiago zit opnieuw op de bank, net zoals Iaquinta, nochtans goed voor 2 doelpunten vorige week. Vleugelspeler Foggia wordt opnieuw de troefkaart van de Rossoblu. Nieuwe spits Larrivey kan nog altijd niet worden ingezet, omdat de administratie omtrent zijn transfer nog niet in orde is.

Sampdoria en Lazio nemen het in Genua tegen elkaar op. De Romeinen konden zich, ondanks een ongunstige uitgangspositie en veel blessureleed, plaatsen voor de Champions League. Voor de geblesseerden komt de wedstrijd tegen Samp te vroeg, zodat coach Delio Rossi weer het nodige puzzelwerk heeft. Gelukkig kan hij rekenen op spitsen in vorm, Rocchi en Pandev. Bij de Blucerchiati geen Cassano, nog niet klaar voor het echte werk.


De andere wedstrijden:

Atalanta - Parma
Catania - Genoa
Livorno - Palermo
Torino - Reggina
Udinese - Napoli

Blijf op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Voetbalkrant.com stuurt jou het laatste nieuws op. DOWNLOAD hier onze newsreader.

https://www.voetbalkrant.com?comp=1&menu=Nieuws&pag=Lezen&nieuws=155607
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties