Meteen topper op eerste speeldag

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Meteen topper op eerste speeldag
Foto: © SC

Ook in vierde klasse B gaat de competitie dit weekend van start. Er zijn weer een pak ploegen die in aanmerking komen voor promotie naar derde klasse. Het zou dus wel eens een uiterst spannende competitie kunnen worden. Op de eerste speeldag wordt er al een echte topmatch afgewerkt. Berchem krijgt zondag het bezoek van Gent-Zeehaven. Zaterdag worden er al twee wedstrijden gespeeld. In de openingswedstrijd krijgt Woluwe-Zaventem Lyra over de vloer. 

Woluwe-Zaventem - Lyra

Woluwe-Zaventem begint straks aan zijn tweede seizoen op rij in vierde klasse. Het vorige seizoen evenaren wordt wellicht de doelstelling, al is dat geen makkelijke opgave. Woluwe-Zaventem kwam vorig seizoen immers nooit in de problemen en draaide probleemloos mee in de middenmoot. Voor de openingswedstrijd tegen Lyra moet Woluwe-Zaventem het stellen zonder De Durpel, Wouters en Abdar. Lyra komt dit seizoen dus uit in de B-reeks, maar wil ook hier hoge ogen gooien. Lyra is één van de ploegen die bovenaan verwacht worden. Deze openingswedstrijd gaat zaterdag al van start om 18u. 

FC Evergem-Center - SK Heist

Evergem is ook nieuw in de B-reeks van vierde klasse. Starten met een overwinning is dan altijd mooi meegenomen. Evergem mikt dit seizoen weer op de linkerkolom. Met Heist treft Evergem een ploeg die altijd wel rond of in de top vijf te vinden is. Heist wil ook dit seizoen weer in de hogere regionen van het klassement vertoeven. Deze wedstrijd wordt meteen een interessante test voor beide ploegen. De match gaat zaterdagavond van start om 19u30. 

Berchem Sport - RC Gent-Zeehaven

Bij de zondagwedstrijden is Berchem versus Gent-Zeehaven ongetwijfeld de meest in het oog springende affiche. Berchem doet dit seizoen nog maar eens een gooi naar de promotie. Berchem beschikt dit seizoen wel over een zeer getalenteerde kern, al moet het juiste evenwicht misschien nog gevonden worden. Berchem mist voor de eerste wedstrijd onder andere Mathieu Vandenbussche en doelman Van Steen. Gent-Zeehaven is ook een ploeg die hoog ingeschat wordt. Gent-Zeehaven presteerde vorig seizoen sterk in vierde klasse A. Gent-Zeehaven kan in de topper tegen Berchem meteen de eigen mogelijkheden eens uittesten. 

SV Bornem - SV Temse

Bornem en Temse zijn twee ploegen die vorig seizoen in de top vijf van vierde klasse B te vinden waren. Na afloop van de competitie klopte Temse Bornem nog in de eindronde. Nu komen deze teams elkaar alweer tegen. In aanvallend opzicht heeft Bornem-trainer De Bruyn al wel wat kopzorgen. De Roy en Karami zijn gekwetst en ook Hammouti is nog niet klaar. Temse was vorig seizoen de ploeg die Aalst nog het meest kon bedreigen. Of Bornem en Temse ook dit seizoen aan de top van de klassering horen kunnen ze tegen mekaar misschien al eens bewijzen.

Leopold Ukkel - Tubantia Borgerhout

Er is nu al veel te doen rond de latere promotiestrijd in vierde B, maar vorig seizoen was het de degradatiestrijd die extreem spannend verliep. Ukkel wist zich op het nippertje te redden na winst in de barragematch. Ook dit seizoen is het behoud de voornaamste doelstelling bij Ukkel. De Brusselaars kunnen in het eerste competitieweekend niet rekenen op Keppens en Vierdeels. Tubantia Borgerhout is een Antwerpse promovendus die dit jaar zijn kans waagt in bevordering. Voor Ukkel en Borgerhout lijken er meteen drie belangrijke punten op het spel te staan. 

Schoten - Rupel Boom

Met Schoten - Boom staat er ook meteen een Antwerpse derby op het programma. Schoten deed op het einde van vorig seizoen nog bijna een gooi naar de eindronde, maar kwam daarvoor net tekort. De concurrentie zal dit jaar enorm zwaar zijn, maar in Schoten hopen ze toch een duchtig woordje te kunnen meespreken in de (sub)top. Schoten droomt stiekem toch van een plaats in de eindronde. Titelkandidaat Rupel Boom krijgt dus meteen een beladen duel voorgeschoteld. Van alle ploegen in deze reeks kwam Boom het dichtst bij promotie naar derde. De laatste vijf minuten tegen La Louvière waren er echter teveel aan. Dit jaar zou het dus wel moeten lukken, al beseft Boom ook wel dat de concurrentie groot is. Schoten en Boom troffen elkaar al in de beker. Na negentig minuten stond het toen nog 0-0, maar Schoten plaatste zich na strafschoppen.

Wijgmaal - Grimbergen

Wijgmaal en Grimbergen kwamen elkaar ook al tegen in de beker en ook daar moesten de strafschoppen de beslissing brengen na een scoreloos gelijkspel. Het waren toen de bezoekers die doorgingen, Grimbergen mocht verder bekeren. Wijgmaal en Grimbergen hebben eigenlijk ook gelijklopende ambities. Beide ploegen wisten zich vorig seizoen dankzij een sterke terugronde nog te redden. Wijgmaal en Grimbergen willen dit seizoen het behoud sneller veiligstellen. Dat betekent meteen ook dat het voor beiden van groot belang is om op de openingsspeeldag de drie punten te pakken. 

Eendracht Zele - Tempo Overijse

Met Zele en Overijse staan er twee promovendi tegenover mekaar. Zele kijkt nieuwsgierig en vol goede moed uit naar het nieuwe seizoen. In het tussenseizoen pakte Zele alvast uit met enkele sterke transfers. Onder andere Mike Van Laethem en Steven De Geest kwamen de rangen versterken. Zele lijkt goed bewapend voor vierde klasse, maar dat moet natuurlijk nog altijd in de praktijk omgezet worden. Overijse wist via de eindronde zijn plaats in bevordering weer te heroveren. Voor Overijse zou het behoud al een succes zijn. Een nederlaag op de openigsspeeldag zal Overijse absoluut willen vermijden. Goyvaerts ziet de volledige heenronde al aan zich voorbijgaan. Siffert zit zijn eerste schorsingsdag uit.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties