Winst voor Inter

Maarten Vandenabeele

Op de tweede speeldag van de Serie A heeft kampioen Inter zijn eerste overwinning geboekt. In Empoli werd de thuisploeg verslagen dankzij Zlatan Ibrahimovic (foto).

Mancini had zijn ploeg wat dooreengeschud na de fletse prestatie tegen Udinese: Suazo kreeg de voorkeur op Cruz en Cesar en Cambiasso kregen een plaats op het middenveld.

De thuisploeg, nog puntenloos, startte niet onaardig maar ook Inter liet zich meteen gelden. In de 13e minuut was het al raak: Maicon zette voor en Ibrahimovic schoot met buitenkant rechts binnen, 0-1. De thuisploeg kwam in de eerste helft eenmaal heel dicht bij de gelijkmaker: Giacomazzi bracht Antonini vrij voor doel maar hij miste zijn schot compleet.

Empoli ging aanvallender spelen na de pauze: de ingevallen Giovinco nam Cambiasso te grazen en zette voor tot bij Pozzi, wiens uitstekende kopbal knap werd gered door Toldo. Inter kwam onder druk te staan en Mancini haalde spits Suazo eraf voor Figo. Het bleek een gouden zet: de Portugees zette door op rechts, gaf mee aan Cesar, die Ibrahimovic in scoringspositie bracht. De Zweed faalde niet en legde zo'n 10 minuten voor tijd de eindcijfers vast: 0-2.

Wil jij als eerste op de hoogte blijven van het laatste voetbalnieuws. Download dan nu onze Voetbalkrant NewsReader. Voor meer informatie [klik hier]