Fransman Candela houdt ermee op

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Fransman Candela houdt ermee op
Foto: © SC

Vincent Candela hangt op 33-jarige leeftijd de voetbalschoenen aan de haak. Dat meldt de toonaangevende Franse sportkrant L'Equipe in zijn maandageditie. Candela speelde tot op heden voor het Italiaanse FC Messina.

Candela werd met zijn land wereldkampioen in 1998 en pakt twee jaar later ook de Europese titel ten koste van Italië op het EK in België en Nederland. De Fransman met roots in de Languedoc speelde in zijn carrière achtereenvolgens voor FC Toulouse ('92-'95), EA Guingamp ('95- jan. '97), AS Roma (jan. '97- jan. '05), Bolton Wanderers (jan '05- jun' 05), Udinese Calcio ('05-'06), AC Siena ('06- jan. '07), FC Messina (jan '07- aug '07).

"Er is een tijd voor alles en mijn tijd is nu gekomen. Ik ben achttien jaar actief geweest als profvoetballer en dat is genoeg. Het is het gepaste moment om te stoppen. Het voetbal is veranderd. Het is veel fysieker geworden en minder tactisch en technisch. De spelers van vandaag zijn groter, sneller en... dommer." Candela wil nu iets met de jeugd gaan doen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie B

Nieuwste reacties