Nog drie ploegen met maximum

Kevin Vanbuggenhout

Na twee speeldagen hebben drie ploegen in vierde klasse B nog het maximum van de punten. Naast Boom en Heist boekte ook Woluwe-Zaventem een 6 op 6. Lyra en Gent-Zeehaven brachten afgelopen weekend belangrijke thuismatchen tot een goed einde. Dat houdt ook in dat Bornem en Berchem zich moesten neerleggen bij de behaalde 1 op 6.

Lyra - Berchem Sport 2-0
Lyra nam in de topper op zondag afstand van Berchem. Na een halfuur leek de wedstrijd al gespeeld. Lyra had toen al een 2-0 voorsprong beet. In de laatste 60 minuten werd er niet meer gescoord. Lyra deed dus wat het moest doen en zette zo de uitschuiver van vorige week recht. Mogelijk is Lyra nu toch gelanceerd door deze overwinning. Bij Berchem kan men moeilijk tevreden zijn over de competitiestart. Al kreeg Berchem met Gent-Zeehaven en Lyra ook meteen twee stevige tegenstanders tegenover zich. Toch hadden ze in Berchem meer dan een 1 op 6 verwacht.

Grimbergen - Woluwe-Zaventem 1-4
Na de uitzege van vorige week ging Grimbergen nu zelf onderuit voor eigen publiek. Tegen Woluwe-Zaventem had Grimbergen niet veel in de pap te brokken. Dirkx effende het pad voor de bezoekers met twee doelpunten. Grimbergen leed dus zijn eerste (zware) nederlaag van het seizoen. Volgende week moet Grimbergen dus trachten zich te herpakken. De competitie is nog maar twee weken ver, maar Woluwe-Zaventem heeft wel al zeven keer gescoord. Het is vroeg voor conclusies, maar Woluwe-Zaventem zou ook wel eens een ploeg kunnen worden die gaat meedraaien in de (sub)top van het klassement.

RC Gent-Zeehaven - SV Bornem 2-1
Zaterdagavond stond er met Gent-Zeehaven - Bornem ook al een aantrekkelijke affiche op het menu. Na de puntendeling op de eerste speeldag moesten beide ploegen nu voor de zege gaan. Door een own-goal van Antoons kwam Gent-Zeehaven snel op voorsprong. Bornem kwam langszij via een strafschopdoelpunt. Het duurde echter niet lang eer Gent-Zeehaven weer de leiding nam. De eindstand stond bij de rust al op het scorebord. Met een 4 op 6 komt Gent-Zeehaven toch vrij goed uit twee moeilijke duels. Bornem had ook een vrij moeilijke start en haalde in zijn eerste twee wedstrijden slechts één punt.

Rupel Boom - Evergem 3-1
Rupel Boom is één van de ploegen die nog geen punten verspeelde dit seizoen. Het zag er tegen Evergem echter lange tijd slecht uit. Evergem had geen punten gepakt op de openingsspeeldag en kon een overwinning dus ook goed gebruiken. Evergem kwam ook snel op voorsprong en kon lange tijd stand houden tegen de aanvalsgolven van Boom. In de laatste tien minuten brak Evergem dan toch en Boom scoorde nog drie keer. Een opsteker voor Boom dat zich door deze late zege dus mee aan de kop hijst. Evergem kon tot nu toe nog maar één keer scoren en dat doelpunt leverde dus geen punten op.

Tubantia Borgerhout - Schoten 1-2
Promovendus Borgerhout stond voor zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Door in extremis te gaan winnen in Ukkel had Borgerhout al ingewonnen aan vertrouwen. Toch was het Schoten dat op voorsprong kwam. Borgerhout leek toch een punt thuis te houden, maar kreeg dan nog een koude douche te verwerken. Via een makkelijk toegekende strafschop ging Schoten toch met de punten aan de haal. Schoten haalde zo toch drie punten uit de eerste twee wedstrijden en herstelde zich van de nederlaag van vorige week. Borgerhout zat dit keer in het verliezende kamp.

Tempo Overijse - Wijgmaal 1-1
Overijse kreeg een unieke kans om voor het eerst dit seizoen eens op voorsprong te komen. Wijgmaal-doelman Mertens hield de strafschop van Vanhoudt echter uit doel. En even later was het Wijgmaal dat op voorsprong kwam. Overijse herstelde zich met een snelle gelijkmaker. Verder dan dat kwam de thuisploeg niet. Overijse pakte wel zijn eerste puntje terug in vierde klasse. Vermoedelijk betaalt Overijse voorlopig nog leergeld. Er had zeker meer dan een 1 op 6 ingezeten. Wijgmaal hoopte zelf ook beter te doen dan een 1 op 6 in de competitiestart. Net als Overijse wacht Wijgmaal nog op een eerste zege.

SV Temse - Leopold Ukkel 2-1
Na de puntendeling met Bornem moest Temse in eigen huis zeker voor de drie punten gaan. Door een ongelukkig tegendoelpunt was het Ukkel dat al vroeg in de wedstrijd de leiding nam. Temse verzette de bakens. Het was wel wachten tot na de rust eer de thuisploeg kon toeslaan. Pas twintig minuten voor tijd scoorde Temse de winning-goal. Maar Temse rijfde dus wel verdiend de eerste zege van het seizoen binnen. Ukkel maakt enkele teleurstellende weken mee. Net als vorige week werd er nipt verloren.

SK Heist - Eendracht Zele 1-0
Met Heist en Zele stonden er twee ploegen tegenover mekaar die vorig seizoen niet in de B-reeks uitkwamen. Beiden hadden wel gewonnen op de eerste speeldag. Het was Heist dat aan die eerste zege een succesvol vervolg kon breiden. Eén doelpunt volstond voor de overwinning. De eerste weken van de competitie hadden niet beter kunnen verlopen voor Heist. SK Heist moest nog geen enkel tegendoelpunt toestaan. Voor Zele was dat voor het eerst dus wel het geval. Dat zorgt ervoor dat Zele na twee weken drie punten telt.