Duitsland verplettert Argentinië op WK

Coppens Pico

Wereldkampioen Duitsland heeft in haar openingswedstrijd van het wereldkampioenschap damesvoetbal in China op indrukwekkende wijze komaf gemaakt met Argentinië. De Duitse dames wonnen met maar liefst 11-0.

Na 12 minuten devieerde doelvrouw Correa een voorzet van Melanie Behringer in eigen doel. 5 minuten later was er Stegeman met een vrije trap tot bij Kerstin Garefrekes die de 2-0 onhoudbaar in het net deed verdwijnen. De Duitse dames gingen door als een sneltrein en Melanie Behringer zorgde na 24' voor de 3-0.

Even voor het half uur was er Garefrekes met een voorzet tot bij de onvermijdelijke Birgit Prinz (foto) die de 4-0 onhoudbaar binnnen kopte. Prinz zou nog voor de rust haar tweede maken, maar dit maal was er Laudehr die voorzette. De stand bij de rust was 5-0 in het voordeel van Duitsland.

Na rust was het verder al Duitsland wat de klok sloeg. In de 50ste minuut stond Renate Lingor vrij aan de zestien en de 6-0 was een feit. Even later opnieuw Renate Lingor met een vrije trap op de paal maar de goed gevolgde Sandra Smisek tikte de 7-0 op het scorebord. Toen al was het duidelijk dat er vandaag dubbele cijfers zouden komen. In de 58ste minuut, en dus nog steeds geen uur gespeeld, vervolledigde Birgit Prinz haar hattrick, 8-0.

Het mooiste doelpunt van de dag viel na 69 minuten toen Sandra Smisek van buiten de zestien meter met een goed geplaatst schot in de kruising schoot: 9-0. Het was diezelfde Smisek die even later ook haar hattrick compleet maakte dankzij een voorzet van Garefrekes. Het werd 10-0 in de laatste minuut toen een voorzet van Renate Lingor nog rechtsreeks binnendraaide. Zo eindigde de wedstrijd op een 11-0 overwinning voor de Duitse dames.
Het mag duidelijk zijn dat dit een recordscore is in de geschiedenis van het WK Damesvoetbal. Misschien zegt het ook wel meer over Argentinië dan over Duitsland. Dat is iets wat de komende weken zullen uitwijzen.