Van der Vaart in de interesse van Inter

Van der Vaart in de interesse van Inter
Foto: © SC

Rafael Van der Vaart kan zich verheugen op de interesse van Inter. De Milanese club is op zoek naar een opvolger voor Luis Figo, die eind dit seizoen een punt achter zijn carrière zet. Momenteel is het verschil tussen vraag en aanbod wel nog 10 miljoen euro.
 
Inter maakte al in augustus contact met Hamburg SV en kreeg toen medegedeeld dat de vraagprijs 25 miljoen euro is. De Italiaanse landskampioen was echter niet gehaast en liet de Duitse club weten dat zij 15 miljoen euro een meer dan behoorlijke prijs vinden. Voor Van der Vaart zou er in Milaan een contract voor vijf seizoenen klaar liggen. Momenteel worden de onderhandelingen gevoerd door een door Inter ingehuurde zakenwaarnemer.
 
Bij Inter staat vooral coach Roberto Mancini achter de komst van de Nederlander. Ook Zlatan Ibrahimovic reageerde verheugd toen men hem liet dat weten dat de ploeg zijn oud-ploeggenoot van bij Ajax Amsterdam en vriend naar de club wil halen.
 
Het enige probleem lijkt de man te zijn die het transfergeld moet betalen, namelijk voorzitter Massimo Moratti. Die herinnert zich nog altijd de aankoop van een andere Nederlander. In augustus 2003 kocht Inter Andy Van der Meyde van Ajax voor 12 miljoen euro. De flankspeler flopte echter in Italië en twee jaar later liet de Milanese club hem voor 9 miljoen euro vertrekken naar Everton. Moratti hield er een kater aan over en heeft het sindsdien niet zo begrepen met Nederlanders.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties