Club en Anderlecht op zoek naar thuiszege

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Club en Anderlecht op zoek naar thuiszege
Foto: © SC

Na een weekje pauze gaan de achttien eersteklassers dit weekend weer aan de slag. Zaterdag staan er meteen zeven duels op het programma. 

Club Brugge kan zich geen puntenverlies veroorloven tegen Lokeren. Winnen is echter geen evidentie, Club kon in zijn laatste drie thuiswedstrijden tegen Lokeren immers nooit de drie punten pakken. Bovendien heeft blauw-zwart af te rekenen met een zware blessurelast, waardoor er straks een onuitgegeven verdediging op het veld komt.

Anderlecht heeft heel wat minder blessurezorgen. De landskampioen ontmoet thuis Zulte Waregem, dat enkele weken geleden nog met een stevige muur een punt ging pakken op AA Gent. Benieuwd of dat dit keer ook lukt.

Germinal Beerschot nam met een vier op vijftien een slechte start. Tegen Charleroi is er dan ook maar één uitslag die het publiek tevreden zal stellen: de zege. Charleroi zit echter in de winning mood, met drie zeges op rij. Vorig jaar stond dit duel garant voor spektakel. Charleroi pakte toen nog een punt, ondanks drie rode kaarten.

Onderin het klassement nemen Bergen en FC Brussels het tegen elkaar op. Beide teams startten het seizoen met een rampzalige één op vijftien. De coach van het verliezende team mag zich stilaan zorgen maken over zijn toekomst.

Zorgen over de toekomst, dat is niet aan Glen De Boeck besteedt in deze tijden. De Boeck nam met Cercle een uitstekende start en zoekt nu naar bevestiging op het veld van Roeselare. Dirk Geeraerd en de zijnen zullen echter niet zomaar over zich heen laten rollen.

KV Mechelen wil eindelijk eens winnen, maar dan moet het wel voorbij Moeskroen. Les Hurlus zijn op zoek naar wraak na de pijnlijke nederlaag tegen Anderlecht. In Mechelen weten ze trouwens ook hoe het voelt om in de laatste seconden een stunt tegen de landskampioen weg te geven. 

Westerlo ten slotte wil komaf maken met de slechte prestaties van de voorbije maand. Na drie nederlagen hoopt Jan Ceulemans nog eens te kunnen winnen. Tegen Dender moet dat mogelijk zijn, al zit de neo-promovendus wellicht vol vertrouwen na de zege tegen Sint-Truiden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties