Eerste nederlaag voor Rangers een feit

Dirk Pieters

Celtic won gisteren en heeft nu een puntje meer dan Rangers dat na vijf opeenvolgende overwinningen verloor van Hearts of Midlothian. Hearts versloeg Rangers met 4-2 op eigen veld.
Het was een moeilijke wedstrijd voor The Gers dat al na een kwartier op achterstand kwam na een goal van Andrew Driver. Op het half uur kon Ibrahim Tall verrassend genoeg de 2-0 binnenwerken, hoewel zijn schot van richting werd veranderd en alsnog in het doel terecht kwam.

Na de rust konden de Rangers terug aansluiten toen Daniel Cousin een strafschop in doel werkte. Het mocht niet baten want amper vijftien minuten later kon Michael Stewart vanop elf meter de 3-1 binnenschieten. Rangers gaf niet op en bleef zoeken naar een tweede doelpunt. In plaats daarvan was het Ivaskevicius die keeper Allan McGregor kon verschalken en de 4-1 op het bord zette. Hoewel DaMarcus Beasly nog een tweede goal voor Rangers kon versieren, was de partij al verloren voor Rangers.