Moeilijke avond voor Real en Valencia

Tonnelier Caroline

Real Madrid behoudt ook na de derde speeldag het maximum van de punten. De Koninklijke haalde het niet zonder moeite met 3-1 van Almeria. Ook Valencia hield de drie punten thuis. Tegen Valladolid won het in extremis met 2-1. De derde wedstrijd van zaterdagavond, die tussen Athletic en Zaragoza, eindigde op een 1-1 gelijkspel.

Real Madrid kende geen makkelijke avond tegen een goed voetballend Almeria. De Andalusiërs maakten het met offensief voetbal de landskampioen behoorlijk lastig, maar het was toch de ploeg van Schuster die in de eerste helft op voorsprong kwam. Saviola, verrassend in de basis voor een vermoeide Van Nistelrooy, opende de score. De bezoekers lieten zich echter niet uit hun lood slaan en begonnen uitstekend aan de tweede helft. Sergio Ramos kreeg eerst nog een goede kans, maar even later trof Uche raak aan de overkant. Het doelpunt werd echter onterecht afgekeurd. Nadat een sterk spelende Crusat iets na het uur rood kreeg, stond Almeria voor een quasi onmogelijke opdracht. Toen Sneijder bovendien via een vrije trap de Madrileense voorsprong verdubbelde, leek de wedstrijd gespeeld. Toch reageerden de bezoekers nog met de aansluitingstreffer van Uche. Pas in de slotminuten kon Higuain de Madrileense zege helemaal veilig stellen met de 3-1.

Valencia begon zonder Villa en Silva met een onuitgegeven elftal tegen Valladolid. Dat betaalden los Ché cash, want na amper tien minuten bracht Kome de bezoekers op voorsprong. Valladolid maakte een degelijke indruk, terwijl een inspiratieloze thuisploeg er niet in slaagde te overtuigen. Toch kwamen de mannen van Quique Florés halfweg de eerste helft op gelijke hoogte dankzij een treffer van Morientes. Beide doelpunten voor de pauze kwamen er na fouten van de doelmannen. Cañizares zette zijn blunder in de tweede helft wel recht met een uitstekende redding op een poging van Llorente. In de slotminuut, op het moment dat een groot deel van het ontevreden publiek het stadion al verlaten had, pakte Valencia toch nog een onverhoopte zege. De ingevallen Silva zorgde met het nodige geluk voor de drie punten.

Athletic Bilbao en Real Zaragoza gingen op zoek naar hun eerste overwinning van het seizoen. Beide teams speelden heel wat beter dan de voorbije wedstrijden en brachten een aangenaam kijkstuk. De jonge belofte Susaeta, die van Athletic-coach de voorkeur had gekregen op Etxebarria, zorgde voor de openingstreffer na acht minuten. Lang bleef die voorsprong echter niet op het bord staan. Op het kwartier bracht Diego Milito de stand immers in evenwicht. Ondanks kansen over en weer werd er niet meer gescoord en die puntendeling was al bij al een billijk resultaat.