Lierse zeer ontevreden met nieuwe kalender

Lierse zeer ontevreden met nieuwe kalender
Foto: © SC

Lierse SK is absoluut niet te spreken over de aanpassingen aan de kalender die de KBVB voorstelde voor tweede klasse.

Sportief manager Neel De Ceulaer spreekt zelfs van “een afgrijselijke kalender”.
 
"Ik vrees dat heel wat clubs een klacht zullen indienen", vervolgt De Ceulaer "Ook wij overwegen dat. Het is dan ook een afgrijselijke kalender. Wij moeten tot 6 oktober wachten voor we een thuismatch kunnen spelen. Dat is vijf weken zonder thuismatch en bijhorende inkomsten. Een kleine financiële ramp!"
 
Volgens De Ceulaer blijven er een hoop onduidelijkheden over, zo stelt hij zich ook vragen over de regeling in verband met de periode-kampioenschappen. 
De sportief manager stelt vast dat de wedstrijd die Lierse thuis speelde tegen OH Leuven, en verloor, verplaatst is naar januari. Hij vraagt zich af of die meetelt voor het tweede periode-kampioenschap of niet. In dat geval zou Lierse in de eerste periode 4 op 6 hebben behaald in plaats van 4 op 9. 
De Ceulaer vindt dat de regeling meer vragen oproept dan dat ze oplossingen biedt en hoopt dat de KBVB hier dringend meer informatie over zal geven.
 
Algemeen wordt er verwacht dat verschillende ploegen nog zullen reageren op deze kalender, waarschijnlijk met aanvragen tot wijzigingen.  “Er zullen inderdaad wel wat reacties komen van de ploegen, en aanvragen tot wijzigingen. Het blijft misschien ook nog steeds afwachten of dit nu de correcte samenstelling van 2e klasse is, met 19 ploegen dus. Al lijkt het er op dat de beslissingen voor de burgerlijke rechtbank nog lang op zich zullen doen wachten,” aldus de sportief manager van Lierse.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties