Vermant en Djokic slachtoffer van opstootjes

Vermant en Djokic slachtoffer van opstootjes
Foto: © SC

Charleroi – Club Brugge werd in de slotfase ontsierd door enkele opstootjes. Dusan Djokic weet zelfs niet dat hij geel kreeg. Sven Vermant draagt in zijn nek de sporen van een wurggreep.
 
Er was 85 minuten geen vuiltje aan de lucht, maar dan barstte de bom. Scheidsrechter Luc Wouters legde tot ongenoegen van Abbas Bayat en heel Charleroi de bal op de stip. Vaste strafschopnemer Ivan Leko was door Jacky Mathijssen al eerder naar de kant gehaald waardoor François Sterchele zich achter de bal plaatste. Net als met Germinal Beerschot vorig jaar scoorde hij opnieuw tegen zijn eerste ploeg uit eerste klasse. Het stadion werd furieus.
 
Met nog vijf minuten op de klok herleefde de hoop bij Club Brugge. Dusan Djokic wou de bal snel terug naar de middenstip brengen, maar werd onderweg opgehouden en zelfs neergehaald door vier Charleroi-spelers. "Wat was hun probleem", vroeg de Serviër zich af. "Heb ik geel? Dat moet je aan de scheidsrechter vragen."
 
De supporters van Charleroi claimden nog twee strafschoppen, maar Luc Wouters weigerde de bal een tweede keer op de stip te leggen. Daardoor bleef het 1-1 en weer kookte het potje van Charleroi over. Mahamadou Keré greep Sven Vermant zelfs even bij de keel. (toont de sporen in zijn nek) "Hij kwam na de wedstrijd naar mij toegevlogen en pakte me bij de keel met een wurggreep", reageert Vermant. "Ik hoop dat ze dat via beelden nog kunnen aantonen want dit gedrag hoort niet thuis op een voetbalveld." [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties