Bestaat Calciopoli nog altijd?

Bestaat Calciopoli nog altijd?
Foto: © SC

Bestaat het Calciopoli-schandaal nog steeds in Italië? Na de ontwikkelingen van dinsdag naar aanleiding van de wedstrijd Napoli – Livorno zou men denken van wel. Livorno publiceerde immers al de naam van hun scheidsrechter op hun website voor dat de loting officieel was bekend gemaakt.
 
Volgens de Italiaanse regels mogen de clubs slechts 48 uur op voorhand weten wie de scheidsrechter is tijdens hun volgende partij. Aangezien de volgende speeldag woensdagavond is, werd beslist om de loting dinsdag te laten plaats vinden.
 
Maandag kondigde Livorno echter al aan dat Daniele Orsato hun wedstrijd in en tegen Napoli zou leiden. En toen dinsdag officieel de scheidsrechters werden bekend gemaakt, bleek effectief dat Orsato de wedstrijd Napoli – Livorno zou leiden. Hoewel toeval bestaat, lijkt ons dat in dit geval wel heel ver gezorgd.
 
De verantwoordelijke voor de aanduiding van de scheidsrechters, de voormalige topscheidsrechter Pierluigi Collina, verklaarde achteraf geïrriteerd en verrast te zijn door het incident. Hij liet tevens meteen een wissel doorvoeren en verving Orsato door Emidio Morganti. De eerste geruchten over een nieuw schandaal doken echter meteen op en gezien de gebeurtenissen van de voorbije jaren zijn ze ook te begrijpen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties