Kan Villarreal de leiding nemen?

Dave Sentobin
| 0 reacties
Kan Villarreal de leiding nemen?
Foto: © SC

Gisteravond startte de vijfde speeldag van de Primera División met een verrassing van formaat. Bekerwinnaar Sevilla ging in eigen huis onderuit tegen Espanyol. Vanavond zijn er nog acht wedstrijden. Barcelona en Valencia spelen thuis. Villarreal, verrassend tweede in het klassement, speelt uit op het veld van Racing. Morgenavond speelt leider Real Madrid nog in eigen stadion.
 
Barcelona speelt in Camp Nou tegen Zaragoza dat dit weekend zijn eerste zege boekte tegen Osasuna. De Spaanse media zitten echter niet in met de wedstrijd van vanavond, maar praten enkel over het mogelijke vertrek van Ronaldinho. Gisteren herinnerde Rijkaard de journalisten en de supporters er nog eens aan dat Barcelona niet opnieuw een wereldclub zou zijn zonder hun crack Ronaldinho. De partij van vanavond is een duel tussen de broertjes Milito, beiden speelden de voorbije twee seizoenen voor de maños. Gabi kwam afgelopen zomer echter over naar Barcelona. Bij Zaragoza is Generelo geblesseerd en Ayala is nog twijfelachtig.
 
Valencia ontvangt het Getafe van Michael Laudrup, dat voorlopig onder de verwachtingen blijft met slechts twee punten. Valencia doet het dan weer behoorlijk met drie overwinningen na de smadelijke nederlaag op de openingsspeeldag tegen Villarreal. Voor het eerst heeft Quique Flores de Servische aanwinst Zigic aan zijn selectie toegevoegd. Alexis vervangt mogelijk de twijfelachtige Helguera in de verdediging.
 
De voorlopige revelatie van het seizoen is zonder twijfel Villarreal. De mannen van Pellegrini behaalden al drie overwinningen en staan vanavond oog in oog met de spelers van Racing. Als el submarino amarillo vanavond weet te winnen, komen ze voor het eerst in de clubgeschiedenis aan de leiding (voorlopig) van de Primera División. Bij de Cantabrische thuisploeg konden de nieuwe aanvallers Smolarek en Tchité de supporters nog niet overtuigen.
 
Atlético Madrid trekt vanavond naar zijn moederclub Athletic Bilbao. De Madrileense rojiblancos behaalden vorige speeldag hun eerste overwinning en hopen de lijn door te trekken tegen de Basken. Beide ploegen behaalden twee gelijke spelen en een overwinning uit de eerste vier speeldagen. Vorig jaar wonnen de colchoneros met 1-4 in Bilbao na een uitstekende prestatie van Maxi Rodríguez en Kun Agüero.
 
Deportivo ontvangt vanavond Recreativo dat gisteren nog een aanvaller binnenhaalde. De Colombiaanse aanvaller Congo verlengde afgelopen zomer zijn contract niet bij tweedeklasser Sporting Gijón en tekende als vrij speler bij el Decano. De twee promovendi Murcia en Almería nemen het vanavond ook tegen elkaar op. De thuisploeg verloor afgelopen weekend van Villarreal na twee doelpunten van Rossi in de laatste vijf minuten. Rode lantaarn Levante trekt naar Osasuna dat ook nog niet wist te winnen dit seizoen.
 
Morgenavond sluit Real Madrid de vijfde speeldag van de Primera División af tegen Real Betis. Schuster neemt voor de wedstrijd Drenthe en Salgado niet op in zijn selectie. De bezoekers uit Sevilla lijken net als vorig seizoen een heel jaar tegen de degradatie te moeten strijden. Zelfs Cúper en de vele aankopen lijken geen zoden aan de dijk te kunnen brengen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties