Absolute topper en Turijnse derby

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Absolute topper en Turijnse derby
Foto: © SC

AS Roma en Inter kijken elkaar zaterdag in de ogen in dé topper van de huidige Serie A: na 5 speeldagen zijn de huidige leiders de topkandidaten voor de Scudetto. Juventus hoopt op een gelijkspel, zodat de Bianconeri aan de leiding kunnen komen, als er gewonnen wordt tegen 'kleine broer' Torino.

Na loodzware wedstrijden tegen Juventus en Fiorentina (tweemaal 2-2) krijgt AS Roma kampioen Inter op bezoek. Beide ploegen staan samen op kop en denken te kunnen winnen. Spalletti's team bewees vorig seizoen al Inter de baas te kunnen, ondanks de grote achterstand in de competitie, want van de 4 onderlinge confrontaties wonnen de Giallorossi er 2. Inter zette woensdag, onder leiding van een grandioze Ibrahimovic, voor het eerst een overtuigende prestatie neer en lijkt net op tijd in vorm.
De thuisploeg kan weer rekenen op Totti, tegen Fiorentina nog afwezig. Aquilani, de voorlopige revelatie, raakt niet speelklaar: in zijn plaats komt Pizarro op het middenveld. Mexes (foto) is nog twijfelachtig.
Mancini hoopte Chivu te kunnen opstellen tegen zijn ex-ploeg, maar de Roemeen moet toch verstek geven. Ook Maicon is onbeschikbaar: de Braziliaan zit zijn tweede van 3 schorsingsdagen uit. Materazzi en Vieira liggen nog steeds in de lappenmand. In de spits geeft Mancini Adriano opnieuw de kans te bewijzen dat hij terug is.

Juventus, de productiefste ploeg van de Serie A, en Torino strijden zondag om de titel 'ploeg van de stad'. Ranieri ziet zijn plannen gedwarsboomd door het vermoedelijke afhaken van Iaquinta: daardoor moet hij zijn 4-3-3 wijzigen in een 4-4-2. Mede door de vele blessures komt Juve voor een topclub met een erg Italiaans elftal aan de aftrap: enkel Nedved (foto), Salihamidzic, Trezeguet en Grygera zijn buitenlander.
De Granata wachten vol spanning af of Rosina fit geraakt. 'Rosinaldo' is het belangrijkste wapen van Torino en zijn mogelijk afhaken, in de voor Torino belangrijkste wedstrijd van het jaar, kan zwaar doorwegen. Met Recoba blijft in elk geval minstens 1 fitte klasbak paraat, die de herschikte verdediging van Juve pijn kan doen.

AC Milan is nauwelijks bekomen van de late nederlaag in Palermo. Ancelotti schreeuwde zijn ontgoocheling uit en vond in de scheidsrechter de zondebok: bij de gelijkmaker van Palermo had Amauri immers duidelijk de bal met de arm beroerd. Toch kan niet alles afgeschoven worden op de (ongelukkige) scheidsrechterlijke beslissingen: Milan is de enige ploeg in de Serie A waarbij de aanvallers nog niet scoorden. Inzaghi en Gilardino schieten beiden te kort en op Ronaldo is het nog enkele weken wachten. Toch mag dat de Rossoneri er niet van weerhouden Catania opzij te zetten. Op verplaatsing zijn de Sicilianen maar een schim van de ploeg die in eigen huis iedereen pijn kan doen. Dida is nog steeds geblesseerd: in zijn plaats staat Kalac tussen de palen.

Fiorentina neemt het in een Toscaanse derby op tegen hekkensluiter Livorno. Prandelli laat met het oog op de Europese opdracht en de komende competitiewedstrijd tegen Juventus enkele sleutelspelers rusten: Mutu, Ujfalusi (foto) en Montolivo komen wellicht niet aan de aftrap. Misschien de gelegenheid voor Christian Vieri om te bewijzen dat hij aan een serieuze comeback bezig is. Vanden Borre haalt wellicht het wedstrijdblad alweer niet.

Het uitstekend gestarte Napoli neemt het op tegen Genoa, die andere nieuwkomer. Wonderboy Lavezzi is weer van de partij en maakt met Zalayeta de voorhoede uit. Coach Reja brengt waarschijnlijk een vijfmansmiddenveld aan de aftrap, waar de Uruguayaan Gargano alles in goede banen moet leiden. De bezoekers uit Genoa hopen dat Borriello nogmaals zijn duivels ontbindt: de sterke aanvaller bezorgde de Rossoblu woensdag de eerste zege met 3 treffers.

De andere wedstrijden van de zesde speeldag:

Cagliari - Siena
Empoli - Palermo
Reggina - Lazio
Sampdoria - Atalanta
Udinese - Parma
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties