Napoli speelt dit weekend in leeg stadion

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Napoli speelt dit weekend in leeg stadion
Foto: © SC

SC Napoli zal deze zondag tegen FC Genoa moeten spelen voor een leeg Stadio Sao Paulo. De Italiaanse voetbalbond sprak die straf uit naar aanleiding van het wangedrag van de Zuid-Italiaanse fans bij de wedstrijd tegen Livorno van afgelopen woensdag.

De supporters van Napoli hadden verboden vlaggen mee, staken rookbommen af en gooiden met flessen op het veld. Eén fles raakte een assistent-scheidsrechter die na afloop van de partij klacht indiende bij de Italiaanse voetbalbond. De bond liet de zaak niet aanslepen en besliste meteen dat Napoli nu zondag geen fans mag ontvangen.

De voetbalbond wil op die manier een duidelijk voorbeeld stellen naar de andere clubs. Het is de afgelopen maanden weer regelmatig hommeles rond de Italiaanse voetbalstadions als rivaliserende supportersgroepen elkaar ontmoeten. Zo was het vorig weekend ook al prijs in Genua toen supporters van Sampdoria en Genoa met elkaar op de vuist gingen. De politie arresteerde ook 66 Lazio-supporters wegens wapenbezit voorafgaand aan de wedstrijd tegen Atalanta Bergamo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties