Brann heeft titel bijna op zak

viki meeuwis

Deze wedstrijd was er een tussen de gedoodverfde titelkandidaat, Brann en de ploeg die niet langer kans maakt op de titel, Lillestrøm. Het feit dat LSK geen zicht meer heeft op het “seriegull” was te merken in deze match. Bij de rust stond Brann immers al 3-0 voor. In die eerste helft liet Brann een duidelijke machtsontplooiing zien. Lillestrøm begon nochtans met frisse moed aan de partij maar het was Brann dat op het kwartier op voorsprong kwam via een schot van Petter Vaagan Moen dat op het been van Pål Steffen Andresen afweek en in doel terecht kwam. Drie minuten later kon Armann Björnsson een voorzet van Eirik Bakke in doel werken. Vlak voor de rust kreeg Brann een strafschop toegewezen nadat Simen Brenne een fout maakte op Vaagan Moen. De penalty werd door Martin Andresen tegen de netten geknald.

Lillestrøm gaf zich niet zo maar gewonnen. Net na de rust kon Magnus Myklebust tegenscoren en bracht zo opnieuw leven in de wedstrijd. Lillestrøm wou kost wat kost meer doelpunten binnenhalen maar slaagde daar niet in. Tien minuten voor tijd ging Brann voor de counter. Solli speelde de bal naar Helstad die alleen voor doel kwam en keeper Fredrikson kon verschalken. Lillestrøm keek nu tegen een 1-4 achterstand aan. In de 85e minuut maakte Solli de klus zelf af waardoor Brann met 5-1 won van Lillestrøm.

Met zeven punten meer dan Viking, namelijk 48 en nog vier wedstrijden te spelen ziet het er naar uit dat Brann voor het eerst sinds 1963 nog eens de landstitel zal binnenhalen.

LSK - Brann 1-5

Lillestrøm:(4-3-3) Fredrikson - Rambekk, Andresen, Johnsen, Stefanutto (’81 Gundersen) – Strand (’72 Essediri), Søgård, Brenne - Myklebust, Sundgot, Occean

Brann: (4-4-2) Opdal - Dahl, Bjarnason, Sigurdsson, Corrales - Solli, Andresen, Bakke (’80 Jaiteh), Vaagan Moen (’85 Huseklepp) - Bjørnsson, Helstad

Doelpunten: 0-1 Vaagan Moen (’14), 0-2 Bjørnsson (’17), 0-3 Andresen (pen.) (’45), 1-3 Myklebust (’6), 1-4 Helstad (’77), 1-5 Solli (’85)

Gele kaarten: LSK: Brenne

Scheidsrechter: Espen Berntsen

Toeschouwers: 11 426