Brøndby pakt een puntje

viki meeuwis

FC Kopenhagen speelde zaterdagavond de openingsmatch van de elfde speeldag in de SAS-Ligaen tegen rode lantaarn Lyngby. Zoals te verwachten was kende de landskampioen geen al te grote problemen in deze wedstrijd en won met 2-0. De thuisploeg domineerde de wedstrijd en vlak na de rust kon Libor Sionko de 1-0 op het bord zetten. Niclas Jensen stuurde de bal naar Hjalte Nørregaard die de Tsjech bediende en zo kon scoren.
Twintig minuten voor tijd kreeg FC Kopenhagen een strafschop toegewezen nadat Atiba Hutchinson door Morten Pedersen werd neergehaald. Die werd genomen door Nørregaard die de bal zonder fout tegen de netten knalde. Kort voor het einde van de match had Nordstrand nog kans op de 3-0 maar slaagde er niet in om de bal in doel te krijgen. Kopenhagen heeft nu 24 punten uit elf wedstrijden. Lyngby blijft laatste met zes punten.

FC Kopenhagen – Lyngby BK: 2-0
Doelpunten: 1-0 Sionko (’57), 2-0 Nørregaard (’pen. ’70)
Gele kaarten: RCK: Würtz, Allbäck
Scheidsrechter: Thomas Vejlgaard
Toeschouwers: 16 550

AaB behaalde zijn vijfde zege op rij, het versloeg zondag Viborg met 3-2 op eigen veld. Op het half uur kwam de thuisploeg op voorsprong toen Martin Pedersen een vrije trap het veld in stuurde. De bal schampte af op de voeten van Popkadze van Viborg en kwam uiteindelijk bij Nomvethe terecht die zijn vijfde goal van het seizoen binnenwerkte.
Kort na de rust was het weer Pedersen die de bal in het veld bracht na een vrije trap. Danny Califf won het luchtduel met Alvbæge en speelde de bal naar Jeppe Curth die de 2-0 op het bord zette. Niet lang daarna zorgde Kasper Risgård voor de 3-0. Het zag ernaar uit dat de match gespeeld was maar niets was minder waar. Viborg kreeg een penalty na dat Michael Jakobsen een te harde duw uitdeelde aan Lasse Kryger. Die strafschop werd door Luiz Carlos binnengewerkt vanop elf meter. Met nog acht minuten te gaan wist Muomaife nog een doelpunt te versieren voor Viborg maar uiteindelijk won AaB met 3-2.

AaB – Viborg FF: 3-2
Doelpunten: 1-0 Nomvethe (’27), 2-0 Curth (’48), 3-0 Risgård (’54), 3-1 Carlos (‘pen. ’75), 3-2 Muomaife (’82)
Gele kaarten: VFF: Popkhadze, Højer, Tengstedt
Scheidsrechter: Michael Johansen
Toeschouwers: 7 001

FC Midtjylland
won met 2-0 van AGF en blijft zo in het voetspoor van FC Kopenhagen. Al na acht minuten bracht Sergei Dadu Midtjylland op voorsprong. De Moldaviër kreeg een pass van Simon Poulsen op rechts en scoorde zo zijn derde doelpunt van het seizoen. Een goede twintig minuten later had Winston Reid kans op de 2-0 maar de bal kwam op de dwarslat terecht. AGF werd beter tegen het einde van de eerste helft maar een kwartier na de pauze was het wederom de thuisploeg die wist te scoren. Poulsen met een goed gericht schot en dat was voldoene voor de overwinning.

FC Midtjylland – AGF: 2-0
Doelpunten: 1-0 Dadu (8), 2-0 Poulsen (60)
Gele kaarten: FCM: Dadu, AGF: Arnason
Scheidsrechter: Emil Laursen
Toeschouwers: 9 774

OB kreeg Esbjerg op bezoek, de partij eindigde op een ietwat teleurstellend 1-1 gelijkspel. De bezoekers kenden een goede start toen Jesper Bech na negen minuten de bal in doel achter keeper Arek Onyszko kreeg. De bal kwam na een inworp vanop links bij Demba-Nyrén terecht die een schot op doel lanceerde. Onyszko kon min of meer wegwerken maar in de rebound kreeg Bech de bal dus nog in doel. OB zette meer druk op de bezoekers in een poging om de gelijkmaker af te dwingen. Pas in de tweede helft leverde dat resultaat op. Mads Timm kon de bal in doel krijgen. OB domineerde het spel terwijl Esbjerg de beste kansen kreeg maar die niet wist te benutten.

OB – Esbjerg: 1-1
Doelpunten: 1-0 Bech (9), 1-1 Timm (56)
Gele kaarten: OB: Helveg, Nielsen, Esbjerg: Demba-Nyrén
Scheidsrechter: Henrik Priegel
Toeschouwers: 10 006

Brøndby
kreeg Randers op bezoek. Voor de rust kreeg Brøndby niet veel klaar. Carsten Fredgaard bracht Randers op het kwartier op voorsprong met een kopbal na een pass van Thomas Rytter. Trainer Tom Køhlert haalde na de pauze Kim Daugaard van het veld en verving hem met Martin Ericsson. Dat sorteerde effect want het leek alsof Brøndby met een heel ander team speelde. Køhlert stuurde nu een 4-4-2 formatie het veld in in plaats van de 4-3-3 waarmee hij begonnen was. Het duurde niet lang voor Morten “Duncan” Rasmussen de gelijkmaker kon binnenwerken. Brøndby bleef goed druk zetten in de tweede helft en kon verschillende kansen versieren zonder dat het meerdere doelpunten opleverde. Brøndby pakt dus een puntje, te weinig eigenlijk want ze staan nog steeds voorlaatste met slechts zeven punten.

Brøndby IF – Randers FC: 1-1
Doelpunten: 0-1 Fredgaard (16), 1-1 Rasmussen (51)
Gele kaarten: BIF: Williams, Ericsson, Retov, RFC: Pedersen, Fredgaard
Scheidsrechter: Anders Hermansen
Toeschouwers: 13 562

Vanavond wordt de laatste wedstrijd gespeeld, die gaat tussen FC Nordsjælland en AC Horsens.