Gerets stunt meteen op Anfield Road

Kristof Blomme

Eric Gerets heeft in zijn eerste match op de bank bij Marseille meteen voor een gigantische stunt gezorgd. De Zuid-Fransen gingen winnen bij Liverpool met 0-1. Valbuena tekende voor het enige doelpunt.
Na amper drie minuten kwam de thuisploeg voor het eerst dreigen. De controle van Torres was niet goed genoeg, waardoor doelman Mandanda kon tussenkomen. Daarna werd Marseille de betere ploeg. Ziani ontfutselde Aurelio de bal. Hij vond Niang voor doel, die Reina tot een goede redding dwong. Even later kopte Cana een goede voorzet van Bonnart net over. Tien minuten voor de pauze leek Marseille op voorsprong te klimmen. Een voorzet van Niang werd nog gered door Reina, maar Ziani was goed gevolgd en scoorde. Het doelpunt werd echter onterecht afgekeurd wegens buitenspel.

Ook in de tweede helft was Marseille de betere ploeg. Niang trapte twee keer goed op doel. Evenveel keer moest Reina een redding uit zijn mouw schudden. Aan de overkant probeerde ook Gerrard het van ver. Zijn schot was niet goed gericht. Twaalf minuten voor het einde sloeg Valbuena het thuispubliek helemaal met verstomming. Sissoko leed balverlies en Valbuena strafte het op een schitterende manier af. Pas na het doelpunt werd Liverpool echt gevaarlijk. Eerst kopte Hyypia van dichtbij naast, nadien kreeg ook Benayoun de bal niet in doel. In de slotminuut had Mandanda nog een goede redding in huis, maar de rebound kwam bij Torres terecht, die op de paal besloot. Marseille heeft na twee wedstrijden het maximum van de punten. Gerets begint op een schitterende manier aan zijn avontuur bij Marseille.