Analyse Top tekent zich af

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Top tekent zich af
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de voorafgaande speeldagen lijkt zich meer en meer een kopgroep van toppers te vormen. Inter, Roma, Juventus en Fiorentina leiden de dans. Milan hinkt nog steeds achterop, maar de indrukwekkende overwinning bij Lazio doet het beste vermoeden.

Inter loopt wat verder weg van de concurrentie. Dit keer was het niet Ibrahimovic die het verschil maakte, maar Julio Cruz. De Argentijn tekende met twee treffers het doodvonnis van een moedig Napoli. Inter raakt steeds beter op dreef, verzamelde al meer punten dan vorig seizoen op hetzelfde tijdstip en heeft de nog steeds geblesseerde Materazzi (foto) en Vieira nog achter de hand. De Nerazzurri blijven sowieso torenhoog favoriet.

Na de wedstrijd Fiorentina - Juventus waren de kenners van het Italiaanse voetbal het erover eens: Juventus is een serieuze titelkandidaat. De Bianconeri zaten met vraagtekens bij de start van het seizoen, maar de twee al afgehaspelde topwedstrijden, in Rome en Firenze, toonden aan dat er een sterk geheel op het veld staat en dat ook blessureleed geen aanzienlijk kwaliteitsverlies met zich meebrengt. Ranieri kon ondanks de late tegentreffer van Mutu lachen na afloop, want zijn Bianconeri bewezen een aardig woordje te kunnen meepraten. Alarmerend wordt de situatie voor Del Piero (foto): in de basisopstelling was er geen plaats voor het boegbeeld. Vermits Trezeguet en Iaquinta het beiden zeer goed doen, komt daar misschien niet zo gauw verandering in. Midden in een periode van lastige contractbesprekingen is het verre van ideaal voor de 'Kleine Prins' dat hij niet langer 'untouchable' wordt geacht.

Fiorentina boert ook goed dit seizoen. Ondanks het uitblijven van de grote doorbraak van Pazzini heeft Prandelli heel wat offensieve speerpunten. Osvaldo, een herboren Vieri en natuurlijk Adrian Mutu. Ook achterin en op het middenveld heeft de coach voldoende opties en doelman Frey is na Buffon de beste doelverdediger in de Serie A. De Viola kunnen dit seizoen, niet langer gebukt onder de loden last van puntenaftrek, meedoen tot op het einde. Bovendien beloofde de voorzitter al spraakmakende versterkingen in januari.

Na een reeks wedstrijden zonder overwinning stelde AS Roma orde op zaken in Parma. De Giallorossi gaven een oerdegelijke indruk en Totti orkestreerde als vanouds. Nu het pijnpunt in de kalender achter de rug ligt voor de Romeinen en de positie in het klassement nog steeds gunstig is, mag Roma optimistisch zijn voor het vervolg van de competitie.

AC Milan maakte dit weekend indruk: getergd door de slechtste competitiestart in jaren en de blamage in Glasgow, rees de ploeg als een feniks uit haar as: er werd geen spaander heel gelaten van Lazio en spits Gilardino (foto) schudde alle frustraties van zich af door tweemaal te scoren. Seedorf en Kakà dolden met de tegenstander en Dida liet zich eens niet op een foutje betrappen. Tegen het Milan van zondag zijn weinigen opgewassen, maar kunnen de Rossoneri het opbrengen om ook tegen Siena, Reggina, Livorno etc. diezelfde gedrevenheid aan de dag te leggen? Het is noodzakelijk om mee te strijden voor de Scudetto, een prijs waar Milan al (te) lang op wacht.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties