SK Brann bijna zeker van titel

viki meeuwis

Brann nam het vandaag op tegen Lyn Oslo. Als het won, zou de afstand met eerste achtervolger Stabæk negen punten bedragen en met nog drie wedstrijden te gaan, zou het een mooie uitgangspositie zijn voor SK Brann uit Bergen.

Brann kende weinig problemen met Lyn, dat een lusteloze indruk maakte. Tot en met de 86e minuut kon Lyn geen enkele doelkans bij elkaar spelen. Brann ging op het kwartier aan de leiding via een goal van Thorstein Helstad. Guntveit kwam vanop rechts opzetten en kon mooi afleggen voor Helstad die de bal mooi in doel werkte.

De beste acties kwamen van Jan Gunnar Solli die meesterlijk speelde op rechts en keer op keer goede, precieze passes wist te geven. Op het centraal middenveld kon Brann rekenen op Martin Andresen en El Fakiri om Lyn in bedwang te houden, het als Guntveit en Erlend Hanstveit.

Vier minuten voor het einde van de wedstrijd leek het of de zege alsnog zou wegglippen. Christian Brink kon via een kopbal scoren na een pass van Endre Fotland Knudsen. Het werd meteen erg stil in het stadion. Voorheen hadden de fans nog alle reden gehad om te juichen, nu leek die stemming plots om te slaan.

Luttele minuten later kon Karadas de 2-1 binnenkoppen na een goede pass van Hassan El Fakiri. Ook Erik Huseklepp liet zich niet onbetuigd. Hij zorgde voor de assist die door Karadas in doel werd gewerkt en de eindstand op 3-1 zette voor de thuisploeg.

Brann doet dus een goede zaak en moet nu nog uit spelen bij Aalesund, dan thuis tegen Viking en als laatste wedstrijd wacht hen Tromsø in het Alfheim Stadion.

De ploeg uit Bergen staat nu op 51 punten, dat zijn er negen meer dan Stabæk dat op de tweede plaats staat. Viking heeft tien punten minder dan Brann.

In theorie kan Stabæk de drie resterende wedstrijden winnen en Brann kan de drie komende wedstrijden nog verliezen dus blijft de strijd voorlopig spannend maar het zou al raar moeten lopen als Brann de titel nog uit handen zou geven. Niemand in Bergen lijkt te twijfelen aan het feit dat Brann voor de eerste keer in 44 jaar de landstitel zal binnenhalen.

Foto 1: Thorstein Helstad na het eerste doelpunt (Scanpix)
Foto 2: Brann viert de overwinning tegen Lyn en dat is meteen een voorproefje op de titelviering