Weer rellen in Söderstadion

Rita De Meyer

Gisteren werden in de Zweedse Allsvenskan de laatste drie wedstrijden van de 24e speeldag afgewerkt.

De wedstrijd tussen Örebro SK en Kalmar FF werd een echte familieaangelegenheid. In de elfde minuut wist Viktor Elm een goede pass te geven naar Stefan Larsson die de bal kon binnenwerken. Iets na het half uur kon Viktor zelf scoren na een assist van zijn broer Rasmus. Na de rust duurde het slechts enkele minuten vooraleer Larsson zijn tweede van de avond kon binnenwerken. Dit keer was het David die aan de basis van de goal lag. Hij won een luchtduel waarna hij de bal bij Larsson kreeg die hem prompt in doel schoot. Het thuispubliek was allerminst tevreden met de gang van zaken en liet dat veelvuldig horen vanop de tribune. Mits winst had Örebro zich nog kunnen handhaven in de Allsvenskan maar nu ziet het er meer en meer naar uit dat de degradatie onafwendbaar zal zijn. Walker kon in de toegevoegde tijd nog een tegenprik geven maar meer dan een eerredder was dat niet.

Örebro SK – Kalmar FF: 1-3
Doelpunten: 0-1 Larsson (’11), 0-2 V. Elm (’34), 0-3 Larsson (’49), 1-3 Walker (’93)
Gele kaarten: OSK: Haginge
Scheidsrechter: Martin Ingvarsson
Toeschouwers: 9 004

Hammarby nam het in het Söderstadion op tegen Helsingborgs IF. Het was de derde keer in een jaar tijd dat de scheidsrechter de match moest stilleggen omdat er dingen door de fans het plein werden op gegooid. Tot twee keer toe werd de wedstrijd onderbroken maar kon uiteindelijk uitgespeeld worden. De eindstand was 0-2 in het voordeel van Helsingborg.
Net voor de rust kon Razak Omotoyossi de bal binnenwerken, zijn dertiende doelpunt van het seizoen. Hij scoorde ook het tweede doelpunt nadat hij werd vrijgespeeld door Henke Larsson. Op dat moment begonnen de ontevreden supporters van Hammarby allerlei zaken op het veld te gooien waardoor de lijnrechters gedwongen waren om het plein te verlaten. Scheidsrechter Markus Strömbergsson kon niet anders dan de wedstrijd tijdelijk opschorten. Na vijf minuten werd het spel hervat maar momenten later was het weer prijs. Dit keer duurde het een kwartier voor het spel weer op gang kon komen. Een groot gedeelte van de thuissupporters begonnen overigens het stadion al te verlaten.

Hammarby – Helsingborgs IF: 0-2
Doelpunten: 0-1 Omotoyossi (’45), 0-2 Omotoyossi (’77)
Gele kaarten: Hammarby: Sleyman, Chanko, HIF:Wahlstedt, Lantz
Scheidsrechter: Markus Stömbergsson
Toeschouwers: 10 001

Elfsborg speelde een sterke eerste helft waarin Dusan Djuric al na tien minuten kon scoren. Het waren duels op het scherp van de snee waarbij vooral Mathias Svensson en James Keene van Elfsborg het op het middenveld opnamen tegen Tomas Zvirgzdauskas en Peter Larsson van Halmstad. Djuric liep een terechte gele kaart op toen hij Augustsson neerhaalde. Ook Anders Svensson, die in de 67e minuut de gelijkmaker scoorde liep een gele kaart en mist dus de voorlaatste match van het seizoen.

IF Elfsborg – Halmstads BK: 1-1
Doelpunten: 0-1 Djuric (’10), 1-1, Anders Svensson (’67)
Gele kaarten: Elfsborg: A. Svensson, HBK: Johansson, Djuric
Scheidsrechter: Stefan Johansson
Toeschouwers: 12 565