Kristel Verelst: 'Een doelpunt zou fantastisch zijn'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Kristel Verelst: 'Een doelpunt zou fantastisch zijn'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Belgisch kampioen KFC Rapide Wezemaal ontvangt van 11 tot 16 oktober de Europese top in het damesvoetbal in de tweede ronde van de UEFA Women’s Cup. Trainer Vic Crabbé en enkele speelsters blikken deze week vooruit. We peilden topscoorster Kristel Verelst naar haar verwachtingen.
 
“We moeten vooral onze twee voeten op de grond houden” waarschuwt Verelst. “We onmoeten nu de top in Europa en kijken er echt naar uit. Het is een eer voor ons om tegen deze ploegen te spelen. Maar we moeten nuchter zijn. Tegen een ploeg als Frankfurt valt er niets te rapen, maar we nemen met plezier deze wedstrijden aan.”
 
Maar Europees voetbal is natuurlijk niet alleen voor het plezier. Ook niet bij de dames. “We kunnen veel leren uit deze wedstrijden. Zij zijn veel sterker, maar ze hebben ook het voordeel dat zij niet moeten werken en zich kunnen concentreren op het voetbal”, klinkt het bij de advocate.
 
Kristel Verelst werd vorig seizoen topschutter in de nationale comepetitie. Hoeveel keer verwacht ze tijdens deze ronde te scoren? “Ik zal als enige spits spelen. De druk om te scoren zal wel bij mij liggen, maar ik ben daar zelf niet mee zo mee bezig. Het is voor mij niet belangrijk wie er scoort. We moeten realistisch zijn en mogen al blij zijn als we een goed resultaat neerzetten. Al zou een doelpuntje toch wel fantastisch zijn.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties