D'Onofrio krijgt een effectieve celstraf

Mathias Dumarey
| 0 reacties
D'Onofrio krijgt een effectieve celstraf
Foto: © SC

Luciano d'Onofrio, de man die achter de schermen van competitieleider Standard Luik de touwtjes in handen houdt, is door het hof van beroep van het Franse Aix-en-Provence veroordeeld tot twee jaar cel waarvan achttien maanden voorwaardelijk. De andere zes maanden zijn een effectieve celstraf. 

Het gaat om een zaak van transfers tussen 1997 en 1999 bij Olympique Marseille. D'Onofrio was daar volgens het Franse gerecht als spelersmakelaar bij betrokken. Vorig jaar werd D'Onofrio ook al veroordeeld tot een straf van zes maanden effectieve celstraf, maar de topman van Standard ging in beroep. Het enige wat D'Onofrio nu nog rest is het in cassatie gaan en daar heeft hij vijf dagen de tijd voor. De straf heeft geen gevolgen voor Standard.

De zwaarste straf is voor gewezen Marseille-trainer Rolland Courbis. Hij kreeg een effectieve celstraf van twee jaar. Aanvankelijk moest hij 3,5 jaar de cel in. Robert Louis-Dreyfus, hoofdaandeelhouder van Marseille en op dat ogenblik ook de voorzitter van de woelige Zuid-Franse club, komt er vanaf met tien maanden voorwaardelijke celstraf. Louis-Dreyfus en Courbis moeten ook elk 200.000 euro boete betalen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties