Everton en Liverpool in Merseyside derby

Kristof Blomme
| 0 reacties
Everton en Liverpool in Merseyside derby
Foto: © SC

In de Engelse Premier League staat dit weekend de tiende speeldag op het programma. In Liverpool staat de derby tussen Everton en Liverpool op het programma. Arsenal, de fiere leider, ontvangt het geplaagde Bolton, dat net afscheid nam van trainer Lee. Chelsea en Manchester United staan voor lastige verplaatsingen naar respectievelijk Middlesbrough en Aston Villa. Maandag ontmoeten Newcastle en Tottenham elkaar.

De topper van deze speeldag is de derby tussen Everton en Liverpool in Goodison Park. Voor deze partij recupereert de thuisploeg mogelijk Cahill, na een langdurige afwezigheid. Ook Gravesen en Vaughan trainen weer, maar voor hen komt deze partij nog te vroeg. Andy Johnson staat nog enkele weken aan de kant. Bij Liverpool zijn Torres en Alonso nog onzeker. Agger raakt niet speelklaar.

Leider Arsenal ontvangt Bolton. Bij de Gunners werd doelman Lehmann uit de kern gelaten. Senderos en Van Persie zijn een tijdje out. Die laatste wordt vervangen door Walcott of EduardoGallas keert wel terug na blessure. Bolton moet het mogelijk stellen zonder aanvaller Anelka, die sukkelt met een teenblessure. Wilhelmsson is twijfelachtig. 

Chelsea en Manchester United hebben een verplaatsing voor de boeg. Chelsea trekt naar Middlesbrough. Verdedigers Cole en Terry staan geblesseerd aan de kant. Drogba en Mikel keren wel terug uit schorsing. Boro moet het nog stellen zonder Aliadière en Huth. Mido maakt mogelijk zijn rentree. Manchester United mist Hargreaves, Neville en Saha voor de trip naar Villa Park. Van der Sar keert terug in doel. Bij Aston Villa blijft Carew out, Gardner wordt wel gerecupereerd. 

Manchester City, de derde in de stand, ontvangt Birmingham. Allicht start Mpenza opnieuw in de basis. Portsmouth en Blackburn delen de vijfde plaats. Portsmouth gaat op bezoek bij Wigan, terwijl Blackburn het op eigen veld opneemt tegen Reading. Fulham en Derby spelen een degradatietopper. Op zondag trekt neo-eersteklasser Sunderland naar West Ham. 

Ook op maandagavond staat er nog een wedstrijd geprogrammeerd. Newcastle en Tottenham kruisen dan de degens. De thuisploeg recupereert allicht meerdere spelers. Zowel Owen, Barton, Viduka als Caçapa raken allicht fit. Ameobi, Duff, Carr en Babayaro blijven langs de kant. Smith kijkt geschorst toe. Bij Tottenham is doelman Robinson, die zich de laatste weken negatief liet opmerken, geblesseerd. Ook Rocha, Boateng, Assou-Ekotto en King halen de maandagwedstrijd niet.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties