E. Aalst haalt zwaar uit

Rombaux Gunther

Eendracht Aalst kreeg deze middag het bezoek van Couillet. Beide clubs draaiden tot voor deze speeldag mooi mee in de subtop van het klassement, met een beperkte achterstand op de leider. De club die deze match winnend zou afsluiten deed een goede zaak in de rangschikking.

E. Aalst greep van bij de aanvang van de wedstrijd Couillet meteen naar de keel en zorgde meteen voor het eerste gevaar. Reeds in de eerste minuut kwamen de ajuinen bijna tot scoren, maar niemand kwam in het geharrewar voor het doel tot scoren. Doelman Bourdon werd bijna geklopt door zijn eigen verdediging, maar kon de bal net vanonder de lat vandaan tikken. Na 10 minuten spelen kwam Aalst op voorsprong, een voorzet vanop links werd door Verheyden in doel verlengd. Amper 10 minuten later  werd  Nguekam  alleen doorgestuurd, omspeelde Bourdon maar werd neergehaald door Ghislain, die meteen de douches mocht gaan opzoeken. Thomas Troch miste niet vanop de stip en bracht de stand op 2-0. Op het halfuur rolde Troch de hele rechterflank op van Couillet en verstuurde een voorzet richting Claessens, die de bal maar in het lege doel had te leggen. Aalst voetbalde nu kans na kans bij elkaar en vijf minuten voor de rust stond het reeds 4-0, het was opnieuw Troch die de bal tegen de netten schoot. Couillet kwam net voor rust nog goed weg toen het een geplaatst schot van de sterk spelende Troch tegen de paal zag stranden.

Net na de rust dreef Aalst de score nog verder op, een schot van Aelbrecht werd door Bourdon weggewerkt in de voeten van de Kameroener Ngeukam, die de netten een vijfde keer deed trillen. Couillet kon geen vuist maken en de thuisploeg voetbalde nog enkele kansen bij elkaar. De beide pogingen van Aelbrecht strandden respectievelijk tegen de paal en de dwarsligger. 7 minuten voor tijd lukte het dan toch voor Aelbrecht, op een strakke voorzet van Claessens kon hij de bal in doel verlengen en de 6-0 eindstand vastleggen. De bezoekers werden in de slotminuten nog tot 9 herleid, na een onnodige overtreding liep Ngasseu tegen zijn tweede gele karton van de namiddag.