Analyse Stuttgart zit heel erg diep

Philippe Crols
| 0 reacties
Stuttgart zit heel erg diep
Foto: © SC

Landskampioen VFB Stuttgart staat er zeer slecht voor. Het verloor afgelopen weekend opnieuw en telt na tien speeldagen evenveel punten. Voor het overige valt er weinig nieuws te melden, al is Bayern wel opnieuw uitgelopen. Het heeft nu zes punten meer dan eerste achtervolgers HSV en Werder Bremen.

Duisburg wint degradatieclash

MSV Duisburg heeft nog eens een wedstrijd gewonnen en dat was nodig ook. De ploeg van Ishiaku was weggezakt naar de onderste regionen, maar tegen rode lantaarn Cottbus werden toch de drie punten weggekaapt. Cottbus heeft na tien speeldagen nog altijd niet gewonnen en blijft uiteraard laatste. Duisburg heeft nu negen punten. Dat is evenveel dan Nürnberg en Bochum. Die laatste club verloor afgelopen weekend net als vorig seizoen met 1-2 van Bayern. Nürnberg haalde daarentegen zwaar uit. Frankfurt ging met 5-1 voor de bijl.

Werder Bremen en HSV rukken op
Bayern won dus zoals gezegd van Bochum en loopt verder uit op zijn dichtste belagers. Karlsruhe kwam in eigen huis tegen Bielefeld niet verder dan 0-0. Dat wil zeggen dat Werder Bremen en HSV nu de tweede plaats delen. Hamburg veegde de vloer aan met landskampioen Stuttgart (4-1) terwijl Werder Bremen Hertha BSC af wist te houden (3-2). Zowel Bremen als HSV hebben nu twintig punten, zes minder dan Bayern. Schalke liet dan weer van zijn pluimen. Het bleef op bezoek bij Rostock steken op 1-1.

Leverkusen en Dortmund in evenwicht
Bayer Leverkusen is er niet in geslaagd om Dortmund te kloppen. Het werd 2-2. Geen van beide teams schiet daar iets mee op, want ze blijven in de middenmoot staan. Ten slotte was er ook nog Hannover-Wolfsburg. Die wedstrijd eindigde op 2-2.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties