Tweedeklasser verrast Sporting Lissabon

LISSABON – Zaterdag stond in Portugal de heenwedstrijden van de vierde ronde van de League Cup op het programma. Daarin ging CD Fatima stunten op het veld van Sporting Lissabon. Stadsgenoot Benfica kon dan weer pas in de toegevoegde tijd gelijkmaken.

CD Fatima lijkt dit jaar de stuntploeg te worden in de Portugese League Cup. De tweede klasseploeg schakelde eerder al FC Porto uit het tornooi en lijkt nu aardig op weg om hetzelfde te doen met Sporting Lissabon. Dankzij een strafschop van Cicero kwam Fatima in de 15de minuut op voorsprong. Liedson wist in de 52ste minuut tegen te scoren, maar Filipe Falardo maakte het feestje compleet door negen minuten voor tijd de winning-goal te scoren (1-2). Sporting moet nu al minstens twee maal gaan scoren op het veld van Fatima om nog een kans te maken op de kwalificatie.

Ook Benfica Lissabon had het niet onder de markt met Vitoria FC. Het was Freddy Adu die slechts in de toegevoegde tijd de gelijkmaker op het scorebord kon zetten (1-1). Beide ploegen verloren dit seizoen thuis nog niet wat belooft voor de terugwedstrijd.