Rangers en Barcelona strijden om leiderspositie

Maarten Princen
| 0 reacties
Rangers en Barcelona strijden om leiderspositie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond staan er weer enkele prachtige affiches op het programma in de Champions League. Eén daarvan is zonder twijfel de ontmoeting van de Glasgow Rangers met de sterren van FC Barcelona. Beide ploegen hebben reeds zes punten en wonnen hun twee vorige groepswedstrijden.

Barça speelde nog nooit tegen de Rangers in een Europese wedstrijd. De keren dat Barcelona tegen een Schotse tegenstander speelde op het Europese toneel werd er slechts twee van de tien keer gewonnen. De laatste wedstrijd van de Catalanen op Schotse bodem dateert van seizoen 2004-2005, toen ze Celtic versloegen met 1-3 cijfers, in de groepsfase van de Champions League.

De overwinning van de Rangers tegen Lyon (0-3) was de eerste overwinning van een Schotse club in een uitwedstrijd van de Champions League sinds het seizoen 2000-2001. De Rangers staan eerste in eigen competitie en wonnen dit weekend overtuigend de derby tegen Celtic met 3-0. Terwijl Barcelona dan weer met sprekende 3-1 cijfers verloor van Villarreal.

Beide ploegen kunnen vanavond over hun volledige kern beschikken en ondervinden dus geen last van schorsingen. Tot dus ver hebben beide teams reeds vijf goals gemaakt in twee wedstrijden. Bij beide teams werden vier van de vijf goals pas in de tweede helft gescoord.

U kan de tussenstand van deze Europese topper in groep E live volgen op Voetbalkrant. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties