Knut Tørum verlaat Rosenborg

viki meeuwis
| 0 reacties
Knut Tørum verlaat Rosenborg
Foto: © SC

Trainer Knut Tørum heeft, in onderling overleg met het bestuur van Rosenborg BK, ontslag genomen. Gisterenavond heeft Rosenborg Valcencia met 2-0 weten te verslaan. Het vertrek van Tørum lijkt daarom een beetje raar maar Rosenborg heeft een erg slecht seizoen achter de rug. De club uit Trondheim staat momenteel zesde in de Tippeligaen met slechts 35 punten maar liefst zestien minder dan de nieuwe landskampioen SK Brann uit Bergen.
 
“Bij Rosenborg is teamspirit altijd al het belangrijkste geweest en ik wil niet kost wat kost op post blijven. Ik zal mijn tijd als trainer bij Rosenborg altijd als een positieve ervaring beschouwen”, aldus Tørum.

Tørum was sinds de zomer van 2006 aan de slag als hoofdtrainer als vervanger van Per-Mathias Høgmo die wegens gezondheidsredenen besliste om te stoppen. Er werd korte tijd naar een opvolger voor Høgmo gezocht maar uitendelijk werd Tørum, die toen als assistent coach aan de slag was, tot hoofdtrainer verkozen. 

Vorig seizoen leidde hij Rosenborg nog naar de titel maar dit jaar ging het heel wat minder voor de club uit Trondheim. Het waren vooral de slechte uitresultaten die Rosenborg de das om deden. Trond Henriksen zal voor de resterende twee speeldagen de trainingen leiden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eliteserien

Nieuwste reacties